Türkiye (Son Dakika) Baba katiline tahrik indirimi

Baba katiline tahrik indirimi

Paylaş
Baba katiline tahrik indirimi

Adana'da babası İsa Dağparçası'nı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Umut Dağparçası'na tahrik indiriminden yararlandırılıp 12-18 yıl arasında cezalandırılması istendi

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi’nde 5 Mayıs’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre, alkol alan İsa Dağparçası ile oğlu Umut Dağparçası arasında birlikte çalıştırdıkları kahvede hasılat ve çalışanların ücretlerinin ödenmesi konusunda tartışma çıktı.

Tartışmanın ardından alkolün de etkisiyle öfkelenen İsa Dağparçası, oğlu Umut Dağparçası’na ’Sen hırsızsın. Sen benden çalıyorsun’ diyerek, eşi ve doğmamış bebeğine küfrederek elindeki bıçakla saldırdı.

Kahvede çalışan Kamuran Kapıcıoğlu, İsa Dağparçası’nı tutarak sakinleştirmeye çalışırken oğlu Umut Dağparçası da sokağa çıkarıldı. Kendisini tutan Kapıcıoğlu’na yumruk vurarak elinden kurtulan İsa Dağparçası, oğlunun bulunduğu yere giderek tekrar saldırdı.

Baba ile oğul arasındaki boğuşma esnasında İsa Dağparçası alkolün de etkisiyle dengesini kaybedip yere düştü. Kendine ait bıçakla bacağından tek bıçak darbesiyle yaralanan İsa Dağparçası, kaldırıldığı hastanede öldü.

"KASADAN PARA İSTEDİ"

Olaydan sonra kaçan Umut Dağparçası, 3 gün sonra yakalanarak tutuklandı. Suçlamayı kabul etmeyen Umut Dağparçası, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde şunları anlattı: "Babam şans oyunları bağımlısıdır. Olay günü kahvenin kasasından para istedi. Ben de kasada para yok dedim.

"ANNEME KÜFRETTİ"

Önce anneme küfredip, bana yumruk attı. Ben kaçınca eşime ve çocuğuma küfretti. Ben de üzerimdeki bıçağı çıkardım. Beni ve babamı tutarak engellediler. Elimdeki bıçağı da amcam aldı. Babam kendisini tutan Kamuran’a yumruk vurup elinden kurtuldu.

Sonra tekrar küfrederek elinde bıçakla üzerime geldi. Ben babamın bıçaklı elini tuttum. Alkolün de etkisiyle dengesini kaybedip düştü. Düşerken de elindeki bıçakla yaralandı."

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, cinayetin ’olası kast ve tahrik altında’ işlendiği öne sürülerek sanık Umut Dağparçası’nın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası yerine 12-18 yıl hapsi talep edildi. Sanık Dağparçası’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Mehmet KAYMAK/DHA

Haberin Devamı