Antalya Baba-kız ünlüleri resmetti

Baba-kız ünlüleri resmetti

Paylaş
Baba-kız ünlüleri resmetti

Baba-kız ünlüleri resmetti

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ressamlar Emel Dural ile babası Nuri Dural, kara kalem ve fırçalarıyla resmettikleri Türk Sineması'nın ünlü isimlerinin portrelerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) ile bir alış veriş merkezi işbirliğinde merkezin güzel sanatlar galerisinde açılan sergiye, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bazı Antalya milletvekilleri, esnaf odaları yöneticileri, GÜSAD üyesi sanatçılar, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Tarık Akan, Kemal Sunal, Adile Naşit, Ayhan Işık gibi Türk sinemasına emek vermiş, filmleriyle gönüllerde taht kurmuş ünlü yuncuların portrelerini hayranlıkla inceledi. Uysal, sanatçı baba-kız ile bir süre sohbet etti, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Yağlıboya, karakalem ve kömür boyası teknikleriyle üretilmiş 46 portrenin yer aldığı sergi, 30 Nisan Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak.

Almanya'da uzun yıllar yaşayan ressam Nuri Dural, geçimini portre resimler çizerek, fotoğrafçılık ve tabelacılık yaparak sağladı. Türk sinemasının ünlü isimlerini, ülkemizde iz bırakmış ünlü kişilerin portrelerini yaparak tuvallerinde yaşatan Dural, çalışmalarında yağlıboya, karakalem ve toz kömür boya kullanıyor.

Çocukluk yılları Almanya'da geçen, sanatçı babasının izinde yürüyen ressam Emel Durual da ünlü isimlerin portrelerini tuvallerine aktarıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı