Kültür - Sanat Baba Sahne, Savaş Dinçel’in doğum gününde Şevket Çoruh tarafından açılacak
Paylaş
Baba Sahne, Savaş Dinçel’in doğum gününde Şevket Çoruh tarafından açılacak

Oyuncu Şevket Çoruh, Kadıköy’deki tiyatrosu Baba Sahne’yi, 10 yıl önce kaybettiğimiz ustası Savaş Dinçel’in 75. doğum gününde açacak

Oyuncu Şevket Çoruh, tamamen kendi yatırımı olan ve büyük emeklerle İstanbul’un kültür sanat hayatına kazandırdığı Kadıköy’deki tiyatrosu Baba Sahne’yi, 10 yıl önce kaybettiğimiz ustası Savaş Dinçel’in 75. doğum gününde açacak.

'BABA SAHNE' 1 NİSAN'DA AÇILIYOR


Şevket Çoruh, Baba Sahne’nin açılışını 1 Nisan Cumartesi akşamı Savaş Dinçel’in oğlu Barış Dinçel, eski öğrencileri, torunu ve torunları sayılan, öğrencilerinin çocuklarıyla birlikte gerçekleştirecek. Usta oyuncunun doğum günü sahnede, hep birlikte kutlanacak.

ÖDÜLLER VERİLECEK


Kültür Servisi'nin haberine göre gecede aynı zamanda, her yıl aynı tarihte Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri tarafından tiyatro alanında En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yazar ve En İyi Yönetmen kategorilerinde verilen Savaş Dinçel Ödülleri de sahiplerini bulacak. Şevket Çoruh, 1 Nisan Cumartesi akşamı açacağı tiyatrosuna “Baba Sahne” adını vermesini ise şu şekilde açıklıyor: “Kendimizi yetim hissetmemek için.”

BABA SAHNE HAKKINDA


Şevket Çoruh, 27 Mart 2015 tarihinde, Dünya Tiyatro Günü’nde satın aldı. Mekanı, ilk röleve çizimlerine uygun olarak asıl yapım nedeni olan tiyatroya dönüştürmeyi hedefleyen oyuncu, böylece İstanbul’a 232 koltuk kapasiteli bir salon kazandırdı. Baba Sahne, iki fuaye alanı, kafeteryası, özenle hazırlanan teknik alt yapısı, havalandırması, (PA) ses sistemi, ışık sistemi ve ekipmanıyla tiyatro oyunlarının yanı sıra İstanbul’un kapalı konser alanları arasında da yerini alacak.

Haberin Devamı