Babadan kalma tarifle yaşayan eşsiz lezzet: Tirit

Şanlıurfa’da "Tiritçi Baba" olarak tanınan 70 yaşındaki Bedir Gül, "Halil İbrahim sofrası ve bereketi" ile özdeşleşen ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerden tirit yemeğini 50 yıldır babasından öğrendiği asırlık tarifle geleneksel yöntemlerle hazırlıyor.

Son Güncelleme:
A A

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Uğur Şanlı da Kahramanmaraş’ta okuduğunu belirterek, "Memleketime gelme fırsatı bulduğumda arkadaşlarımla mutlaka tirit yiyorum. Bu bizim buraya has bir yemek, fırsat buldukça tüketiyorum." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın yöresel yemeklerinden olan tiritin yapımı oldukça zahmetli. 10 saat ateşte pişen kuzu eti, kemik suyu, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan tirit, genellikle sabah namazından sonra tüketiliyor.


Haber: Yasin Dikme / AA

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Mutfakta işlerinizi kolaylaştıracak 10 püf noktası