Babaeski Babaeski'de KOAH hastalığına dikkat çekildi

Babaeski'de KOAH hastalığına dikkat çekildi

Paylaş
Babaeski'de KOAH hastalığına dikkat çekildi

Babaeski'de KOAH hastalığına dikkat çekildi

Metin KARAKUŞ/BABAESKİ,(Kırklareli)(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi, Babaeski Devlet Hastanesi’nde, Dünya KOAH günü kapsamında; yöneticiler, çalışanlar ve hasta yakınlarının katılımıyla “KOAH’ı Tanıyın Hayat Sizden Uzaklaşmasın” teması kullanılarak hastane bahçesinde yürüyüş düzenlendi.

Babaeski Devlet Hastanesi'nde Dünya KAOH günü nedeniyle farkındalık etkinliği düzenlendi. Hastane çalışanlarının hastalığa dikkat çekmek için hazırladığı dövizlerle yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklama yapan Babaeski Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Azatçam, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yürüyüş etkinliğimizdeki amacımız: KOAH’ın her yıl daha fazla kişi tarafından bilinmesi ve risk faktörü taşıyan kişilerin sağlık kuruluşlarına başvurmalarını sağlayarak yaşamlarını daha kaliteli sürdürmelerini sağlamaktır.” dedi

Başhekim Azatçam, Koah Hastalığı ile ilgili verdiği bilgide şunları söyledi. "KOAH [Kronik (Müzmin) Obstrüktif (Tıkayıcı) Akciğer Hastalığı] nefes yollarında iltihaplanmaya bağlı oluşan ilerleyici bir akciğer hastalığıdır. Bu hastalık ne sıklıkta görülür? KOAH, tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olmasına karşın, kamuoyu tarafından yeterince bilinmeyen bir hastalıktır. KOAH’ın görülme sıklığı 40 yaş üstü yetişkinlerde %15-20’dir. Bir diğer deyişle toplumumuzda 40 yaş üstü her 5 kişiden birinde KOAH vardır. Oysa 10 KOAH hastasının sadece biri doktora başvurmuş ve doğru tanı alabilmiştir. Bu durumda, ülkemizde bulunan 3-5 milyona yakın KOAH'lı hastanın sadece 300-500 bini kendisinde hastalık olduğunu bilmektedir."dedi.

Haberin Devamı