Babaeski Babaeski'de 'Tavuk Bayramı' etkinliği

Babaeski'de 'Tavuk Bayramı' etkinliği

Paylaş
Babaeski'de 'Tavuk Bayramı' etkinliği

Babaeski'de 'Tavuk Bayramı' etkinliği

Metin KARAKUŞ/BABAESKİ,(Kırklareli)(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde alevi inancına göre 'Tavuk Bayramı' etkinliği düzenlendi.

Gazi Kemal Mahallesi'nde bir evin bahçesinde düzenlenen etkinlikte, odun ateşinde iki kazan bulgur ile tavuk pişirilerek, okunan duanın ardından, etkinliğe katılanlara dağıtıldı. Cem Vakfı Babaeski Şubesi Kadın Kollar Başkanı Ayşen Sak Kuşçu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; “Yüzyıllardır geleneksel hale gelmiş olan “Tavuk Bayramı”, diğer adıyla “Kayacık Bayramı”, diğer başka adıyla ise “Kasım Bayramı”, olarak bilinen Bayramımızı bugün 12 yıl aradan sonra İlçemizde tekrar gündeme getirerek, yaşattık. Çünkü bizler geçmişten bugüne kadar gelen, örf ve adetlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatmak zorundayız. Bu aynı zamanda bize tarihin yüklemiş olduğu bir misyondur."dedi.

'ET GİRMEYEN EVE ET GİTSİN'

Kuşçu, bu etkinliğin bir paylaşım olduğunu söyleyerek, "Alevi ve Bektaşi inancına göre, et girmeyen eve et girsin istiyoruz, yemek pişmeyen evde bir lokma aş olsun istiyoruz. Bu aynı zamanda bir paylaşımdır ve insanların bir birleri ile iletişimini sağlamak için, kaynaşmasını sağlamak için yüzyıllar önce organize edilmiş güzel bir etkinliktir. Biz uzun zamandır bunu İlçemizde yapmayı planlıyorduk ama ekonomik anlamda bazı engeller çıkmıştı, bu sene her şeyi göze alarak bu güzel geleneğimizi, bu güzel bayramımızı tekrar yaptık. Tabii bu güzel gelenek Kumrular Köyümüzde her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramından sonra ilk Perşembe günü yapılıyor. Bizde de 29 Ekim’den sonra başlıyor ve 4 hafta arka arkaya yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı