Türkiye (Son Dakika) Babasını öldürdü, sigara içti!

Babasını öldürdü, sigara içti!

Paylaş
Babasını öldürdü, sigara içti!

Diyarbakır'da annesine bağırdığı gerekçesiyle babası Niyazi İpek'i bıçaklayarak öldüren 28 yaşındaki Adnan İpek'in, sabaha kadar cesedin başında bekleyip sigara içtiği ortaya çıktı

Diyarbakır’da 2012 yılının Ocak ayında meydana gelen olayda Adnan İpek, babası Niyazi İpek’i, annesine bağırdığı ve kötü davrandığı gerekçesiyle 5 bıçak darbesiyle öldürdü.

Haberin Devamı

Olaydan sonra polise teslim olan Adnan İpek, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, hakkında ’Üst soya karşı kasten öldürme’ suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan İpek’in cinayetten sonra babasının cesedi başında, sabaha kadar sigara içerek beklediği ortaya çıktı.

CESEDİN BAŞINDA SABAHA KADAR BEKLEMİŞ

Cinayeti savcıya anlatan İpek, "Annem ve babam anlaşamıyorlardı. Olay gecesi yine tartıştılar. Daha sonra annem, kardeşimin evine gitti. Babamla evde yalnız kalınca, annemle ilgili kötü şeyler söyledi. Sürekli odasına gidip gelip aynı şeyleri tekrar ediyordu. Ben de kendimden geçtiğim için mutfaktaki bıçağı aldım ve babama saldırdım. Kaç kez bıçak salladığımı hatırlamıyorum. Babam kendisini korumaya çalıştı. Ancak bana engel olamadı. Bıçaklamadan sonra yere sırt üstü düştü. Bıçak kalbine saplı haldeydi" dedi.

Haberin Devamı

Olayın gece saatlerinde olduğunu belirten İpek, "Üstüm kan olduğundan üstümü değiştirdim, iç çamaşırımı yıkadım ve duş aldım. Sonra dışarı çıktım. Sigara alarak, tekrar eve döndüm. Babamın üstüne bir çarşaf örttüm. Başında sigara içerek, sabaha kadar bekledim. Yaptığımdan pişman olduğum için durumu teyzeme anlattım. Babamın ölmesini istemiyordum, pişmanım" dedi.

SAVCI CEZA İNDİRİMİ İSTEDİ

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Niyazi İpek ve eşi Afife İpek arasında şiddetli geçimsizlik olduğu belirtilerek, olay günü de tartışma çıktığı ve Adnan İpek’in evde bulunan babasını öldürdüğü belirtildi.

İddianameyi hazırlayan Savcı, Adnan İpek’in ’Üst soya karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı iddianamenin devamında, haksız tahrik indirimi hükümlerinin uygulanmasını talep ederek, İpek’in 24 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Adnan İpek’in yargılamasına Diyarbakır 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Davanın ilk duruşmasında salona gelen tutuklu sanık İpek, hıçkırarak ağladı.

'EŞİM EN ÇOK ADNAN’I SEVERDİ'

Haberin Devamı

Duruşmada ifadesi alınan anne Afife İpek, eşinin 24 senedir doğru dürüst eve gelmediğini belirterek, "Oğlumun psikolojisi bozuktu. Eşim çocuklarımın içinden en çok Adnan’ı çok severdi. Eşim ile ara sıra tartışmamız dışında başka bir sorunumuz yoktu" dedi.

Tanık ifadelerini alan mahkeme sanık Adnan İpek’i cezai ehliyetini engelleyecek bir rahatsızlığı olup olmadığının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk etti.

Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen raporda, İpek’in ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak derecede herhangi bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığının tespit edilmediği belirtildi. Adli Tıp Kurumu, yapılan incelemede Adnan İpek’in ceza sorumluluğunun tam olduğunu da belirtti.

'KARŞIMDAKİ BABAM DEĞİLDİ'

Davanın 10’uncu celsesinde ifadesi alınabilen sanık Adnan İpek, anne ve babasının yıllardır kavga ettiğini ifade ederek, "O gece annem gittikten sonra babamla yalnız kaldık. Babam annemle ilgili sözler söyledi ve bunları tekrar etti. Bana ve anneme hakaret etti. Orada belirtilen bıçak yaralarını ben yapmadım. Bu kişi ben değilim. Karşımdaki babam değildi. Ben babam olarak görmedim. Başka bir görüntü, beni rahatsız eden birşey olarak gördüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanık ifadesinin alınmasının ardından, mahkeme heyeti son savunmaların yapılması için duruşmayı erteledi.

DHA