Bilim - Teknoloji Baby Shark, Despacito'yu geçerek YouTube'ta en çok izlenen video oldu
Paylaş
Baby Shark, Despacito'yu geçerek YouTube'ta en çok izlenen video oldu

Baby Shark (Bebek Köpekbalığı) adlı çocuk şarkısı, Luis Fonsi'nin Despacito'sunu geride bırakarak bugüne kadarki en çok izlenen YouTube videosu oldu. Geçen ay, ABD'de üç eski gardiyan, elleri kelepçeli halde duvara dayadıkları mahkumlara şarkıyı defalarca dinletip eziyet ettikleri suçlamasıyla hakim karşısına çıkmıştı.

Güney Koreli Pinkfong şirketi tarafından kaydedilen akılda kalıcı çocuk şarkısı Baby Shark, YouTube'da şimdiye kadar en çok görüntülenen video oldu.

Haberin Devamı

7.04 milyar görüntüleme alan şarkı, Porto Rikolu pop yıldızları Luis Fonsi ve Daddy Yankee'nin 2017'de kaydettiği Despacito adlı parçanın tahtına oturdu. Despacito, YouTube'da altı milyardan fazla kez izlenmişti.

YouTube'a yüklendikten dört yıl sonra rekor kıran Baby Shark'ın yazarı ise belli değil. 10 yaşındaki Koreli-Amerikalı şarkıcı Hope Segoine tarafından kaydedildikten sonra fenomen haline gelen şarkı, önce güneydoğu Asya'da, daha sonra ABD ve Avrupa'da viral oldu. Şarkı İngiltere'de En Çok Dinlenenler listesinde 6., ABD'de de ise 32. sıraya yerleşmişti.

Çocuk şarkı yazarı Jonathan Wright ise, şarkının telif hakkının kendisinde olduğunu iddia ederek Pinkfong şirketine 2019'da dava açmıştı.

Haberin Devamı