Gündem Bacada davetsiz misafir!

Bacada davetsiz misafir!

Paylaş
Bacada davetsiz misafir!

Darende'de, bir okulun kalorifer sistemine giren ve biri bacaya sıkışan 2 puhu, çıkarılarak koruma altına alındı

Malatya'nın Darende ilçesinde, bir okulun bacasından kalorifer sistemine giren 2 puhu, çıkarılarak koruma altına alındı.

Haberin Devamı

Özel Birgül Okulları’nda temizlik yapan görevliler, gelen sesler üzerine kalorifer kazanı ve bacayı kontrol etti. Kontrolde, kazan içerisinde bir puhunun bulunduğu, bir puhunun ise bacada sıkıştığı belirlendi.

Bunun ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya Bölge Müdürlüğü’nden uzman talep edildi. Kuşlar, gelen uzmanlarca bulundukları yerden çıkarılarak koruma altına alındı.

Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nde görevli mühendis Turan Tokdemir, kuşların yaklaşık 1.5-2 metre uzunluğunda kanatlarının bulunduğunu belirterek, daha önce Malatya ve civarında bu büyüklükte puhuyla karşılaşmadıklarını söyledi. Tokdemir, "Büyüklükleri şaşırtıcı boyutta. Birinin kanadında sorun gözüküyor. Belki de açlıktan bitap düşen hayvanlar rahat hareket edemiyor" dedi.

Haberin Devamı

Tokdemir, kuşları veterinerlerin muayene edeceğini dile getirerek, "Tedavileriyle ilgileneceğiz. Yaşamlarını doğada devam ettirebilecek durumdalarsa doğaya bırakacağız yoksa Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne göndereceğiz" diye konuştu.

Orman Muhafaza Memuru Şevket Karaköse de, hayvanların doğaya bırakılmasına karar verilmesi halinde kuşları yeniden Darende’ye getirerek salıvereceklerini bildirdi.