Yaşam Vahşice bacakları kesilen yavru köpek kurtarılamadı

Vahşice bacakları kesilen yavru köpek kurtarılamadı

Paylaş
Vahşice bacakları kesilen yavru köpek kurtarılamadı

Sakarya Sapanca'daki ormanlık alanda bacakları kesilmiş halde bulunan ve İstanbul’da ameliyat edilen yavru köpek, kurtarılamadı. Yavru köpek, İstanbul Ataşehir’de bulunan bir havyan hastanesine getirilmişti

Hastane yetkilileri sosyal medyada yaptıkları paylaşımda, "Gerçekten çok üzgünüz. Elimizden gelen her şeyi yaptığımızı belirtmek isteriz. Maalesef talihsiz yavrumuzun o minik vücudu operasyonu kaldıramadı. Kendisini kaybettik" dedi.

Haberin Devamı

Veteriner doktor Berktuğ Çiftçi, ameliyat öncesinde şunları söylemişti:

"Hayvanın muayenelerini yaptıktan sonra ayaklarının bandajları alındı ve ağrı kesici antibiyotiklerle, serumlarla desteklendi. Daha sonra hayvan yemek yemeye başladı. Bu iyi bir gelişme. 15 günlük kritik bir sürecimiz var. Öncelik bizim için önemli olan hayvanın hayatta kalabilmesi. Daha sonra uzuvlarıyla alakalı düşüncelerimizi hayvana uygulayacağız, daha rahat bir hayat yaşayabilmesi için çabalayacağız. Hastanemize her gün insanlar tarafından darba uğrayan, travmaya uğrayan hayvanlar geliyor.

Rutinde yaşadığımız bir olay maalesef, ülkemizde şiddet hat safhada. Ancak bu gördüklerimiz arasında en kötüsüydü. Biz de şok olduk ilk anda ama daha sonra elimizden geleni yaptık. Ameliyat için hayvanın röntgenleri çekildi. Hayvanın tam olarak probleminin ne olduğu tespit edildi. Nerelerde nasıl kesiklerin oluştuğu, kemiklerin ne kadar zarar gördüğü tespit edildi. Amacımız hayvanın ileride protez olabilecek ve uzuvlarını koruyacak şekilde bir operasyon gerçekleştirmek."

Haberin Devamı

POSTA gazetesi yaşanan bu vahşeti "Hangi Ara Bu Kadar Kötü Olduk" başlığıyla bugün manşetine taşımıştı.

BALTA İLE Mİ KESİLDİ?

"Tabii ki de hayvanın bu operasyonu kaldırabilmesi de önemli" diyen Bertuğ Çiftçi, "Şu an ameliyata girebilecek durumda. Hayvandaki yaralara bakıldığında kesici bir aletle düz kesiklerin oluştuğu belli. Burada bizim düşüncemiz kemikleri kırabilecek tarza balta gibi aletler olabileceği. Düzensiz kesikler yok. Bu da bize insan tarafından yapıldığını gösteriyor" dedi.

Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı da Yasin Yılmaz, vahşeti yapanların bir an önce yakalanmasını istedi

Ramazan EĞRİ/İSTANBUL, (DHA)