Magazin Bade İşçil'e şok! Adına sahte vekaletname düzenlendi

Bade İşçil'e şok! Adına sahte vekaletname düzenlendi

Paylaş
Bade İşçil'e şok! Adına sahte vekaletname düzenlendi

Sahte vekaletname düzenleyerek trafik kazasına karışan araçların sigorta parasını almaya çalışan bir kişi hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 37,5 yıla kadar dava açıldı. Hazırlanan iddianamede şüphelinin 2015 yılında bir trafik kazasına karışan oyuncu Bade İşçil adına da sahte vekaletname düzenleyerek sigorta parasını almaya çalıştığı anlatıldı.

Sigorta Bilgi ve Gözetim merkezi ile Sigorta Sahteciliklerinin Engelleme Bürosu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, sigorta sahteciliği yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonucunda tespit edilen şüpheli Güven Y.'nin sahte vekaletname düzenleyerek, trafik kazalarında kusurlu araçların maddi teminatlarının yetmediği durumlarda kasko poliçesinin teminatından değer kaybı talebinde bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; İddianamede, şüphelinin bu yol ile sigorta dolandırıcılığı yapıp haksız kazanç elde ettiği anlatılarak lüks marka 5 aracın trafik kazasıyla ilgili sigorta dolandırıcılığı yaptığı ifade edildi.

SİGORTA PARASINI ALMAYA ÇALIŞTI!

İddianamede, şüphelinin iki sigorta şirketinden sahte vekaletname ile 25 bin 919 TL haksız kazanç elde ettiği, diğer ikisinden ise ödeme alamadığı belirtildi. 17 Temmuz 2015 tarihinde Kurtuluş’ta hasarlı trafik kazasına karışan ve aracı hasar gören oyuncu Bade İşçil adına da sahte vekaletname çıkarıp sigorta parasını almaya çalıştığı ancak İşçil’in kendisine 36 bin 162 TL ödeme yapan sigorta şirketi şüpheliye ödeme yapmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Şüpheli Güven Y. hakkında, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 11 yıl 9 aydan 37,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şüphelinin yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.