Türkiye (Son Dakika) Bağ evinde horoz dövüşüne gözaltı

Bağ evinde horoz dövüşüne gözaltı

Paylaş
Bağ evinde horoz dövüşüne gözaltı

İzmir Selçuk'ta polisin bir bağ evine düzenlediği operasyonda, horoz dövüşü yaptırdıkları belirlenen 16 kişi gözaltına alındı, 24 horoza da el konuldu

İzmir'de bir ihbarı değerlendiren Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ü.B.’ye ait bağ evinde iki adet ring ve etrafına türbün oluşturularak horoz dövüşü yaptırıldığını belirledi.

Bunun üzerine dün (Pazartesi) saat 16.00 sıralarında bağ evine operasyon düzenlendi. İki horozu dövüştürürken yakalanan, aralarında bağ evinin sahibi Ü.B.’nin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. İkisi ringde diğerleri ise özel kutular içindeki toplam 24 horoza el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerden T.K.’nin (24) üzerindeki aramada 3 gram esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan Ü.B. hakkında kumar oynanması için yer temin etmek, T.K., hakkında da uyuşturucu bulundurmak suçlarından adli işlem yapılmak üzere tutanak tutulurken, horoz sahiplerine ise Kabahatlar Kanunu’na göre 182’şer lira para cezası kesildi. 4’ü dövüştürüldüğü belirlenen toplam 24 horoz ise veteriner kontrolünün ardından Selçuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Veysel EROL, DHA

Haberin Devamı