Merkez Bağcılar Belediyesi'nden vatandaşa EKB kolaylığı

Bağcılar Belediyesi'nden vatandaşa EKB kolaylığı

Paylaş
Bağcılar Belediyesi'nden vatandaşa EKB kolaylığı

Bağcılar Belediyesi'nden vatandaşa EKB kolaylığı

İSTANBUL, (DHA) – BAĞCILAR Belediyesi, binaların alım, satım, kiraya verme işlemlerinde bulunması zorunlu hale gelen ve son başvuru tarihi 1 Ocak 2020 olan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) için vatandaşlara kolaylık sağlıyor.

Bağcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanları gerek telefonla gerekse yüz yüze yapılan görüşmelerde bilgi ve belge konusunda her türlü yardımı veriyor.

BU KİMLİK KARTI OLMADAN KİRALAMA YAPILAMAYACAK

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme daha 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe giriyor. Yeni yapılacak olan binalarda EKB (Enerji kimlik belgesi) beyan edilmesi zorunlu oluyor. Bu kimlik kartı olmayan binaların alım, satım ve kiraya verme işlemleri yapılamayacak.

Resmi olarak yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından verilen bu belgeler A’dan G’ye kadar tasnif edildi. 2011’den önce yapılan binalar için herhangi bir sınıf belgenin alınması yetiyor ancak 2011’den sonra inşa edilen binaların enerji kimlik belgelerinin en az C kategorisinde olması gerekiyor. Enerji kimlik belgesi değerlendirmesinde 2011 öncesi yapılar mevcut bina, 2011 yılı sonrası yapılar ise yeni bina olarak değerlendiriliyor. Vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın https://beptr.csb.gov.tr adresinden EKB sorgulaması yaparak mevcut ve yeni binaların işlemlerini yapacak yetkili firmaların iletişim bilgilerine ulaşabilecek.

BELGENİN 10 YILLIK KULLANILABİLİRLİK SÜRESİ VAR

Kanun ve yönetmeliklerle belirlenen Enerji Kimlik Belgesiyle binaların enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgiler belirlenecek. Enerji israfını önüne geçmek amacıyla yapılan bu çalışmalar sonrası alınacak belgelerin geçerlilik süresi 10 yıl olacak. Son başvuru tarihine sayılı günler kala ‘Enerji Kimlik Belgesi’ni almak isteyenler yoğunluk oluşturuyor. Bağcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de bu aşamada ilçe sakinlerine yardım etmek için kolları sıvardı. Müdürlük çalışanları, telefonlara arayanları bilgilendirirken belediyeye gelenlere de “Enerji Kimlik Belgesi” için gerekli olan mimari proje ve ruhsat evraklarını kendilerine en kısa sürede veriyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da vatandaşların işlerini en kolay şekilde yapmaları için çalışmaların en üst seviyede sürdürüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı