Gündem Bağcılar'da markette bomba bulundu

Bağcılar'da markette bomba bulundu

Paylaş
Bağcılar'da markette bomba bulundu

Bağcılar'da bir markete konulan 2 adet bomba son anda farketilerek fünye ile etkisiz hale getirildi

Bombaların plastik patlayıcı ve TNT kullanılarak imal edildiği ve cep telefonu düzeneğine bağlı olduğu belirtildi. Şişli’de de akşam saatlerinde markette meydana gelen patlamaya ses bombasının neden olduğu belirlendi.

Bağcılar Güneşli Mahallesi Mahmutbey Caddesi’nde bulunan markete giren kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, ayakkabı reyonunun bulunduğu tezgahların arasına 2 adet el yapımı cep telefonuyla kurulan uzaktan kumandalı bombayı bıraktı. Tezgahların arasında gördüğü 2 çantadan şüphelenen bir kişi, durumu özel güvenliğe bildirdi. Güvenlikler de polise haber verdi. Polis markete alış-veriş yapmak için gelen yaklaşık 20 kişi ile personeli dışarıya çıkarttı. Marketin etrafına emniyet şeridi çekerek çevre güvenliğini alındı. Bomba imha uzmanları, saat 20.00 sıralarında çantaları fünye ile kontrollü patlatarak etkisiz hale getirdi. Bombaların el yapımı olduğu ve içeriğinin plastik patlayıcı ve TNT ile doldurulduğu belirtildi. Çok kuvvetli olan patlayıcının fark edilmemesi halinde büyük bir faciaya yol açacağı belirtildi.

Bu sırada görüntü alan basın mensuplarıyla özel güvenlikçiler arasında arbede yaşandı. Cihan Haber Ajansı’nın kameramanı Abdülhamit Hasan Yavuz bir güvenlik görevlisinin başına attığı telsizle yaralandı. Alnı açılan kameraman hastanede tedaviye alındı.

ŞİŞLİ’DEKİ PATLAMA DA BOMBA

>>> ŞİŞLİ'DE KORKUTAN PATLAMA

Öte yandan, akşam saatlerinde Şişli’de bir markette meydana gelen ve 2 kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan patlamanın, ses bombasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Polis, her iki markete bomba bırakan kişileri yakalamak için çalışmalara başladı.

Timur TARLIĞ/İSTANBUL, (DHA)