Gündem Bağıra bağıra öldü

Bağıra bağıra öldü

Paylaş
Bağıra bağıra öldü

Ağacın tepesindeki iki arkadaş “Kurtarın bizi” diye 7 saat bağırdı. Mustafa Dolapçı'nın gücü sabaha karşı tükendi ve ağaçtan düşüp akıntıya kapılıp kayboldu. Rıza Türktaş'ı yakınları sabah bot kiralayıp kurtardı

ARAZİ BAKMAYA GİTMİŞLERDİ

Haberin Devamı

Antalya’da şiddetli yağış nedeniyle Serik’teki Gebiz Çayı taştı. Arazi bakmaktan dönen emlakçı Mustafa Dolapçı (51) ile arkadaşı otelci Rıza Türktaş’ın (30) içinde bulunduğu otomobil gece yarısı sele kapıldı. Dolapçı'nın cesedi ise bu sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından bulundu.

Araçtan çıkan Mustafa Dolapçı ile Rıza Türktaş bir ağaca çıkıp cep telefonuyla yakınlarını aradı. Sivil Savunma ekipleri hemen bölgeye sevk edildi.

20 MİLYON LİRALIK AFET

Ekipler sel sularının ortasındaki ağaca şişme botla ulaşmayı denedi. Ancak botun motoru çalıştırılamadı. Ekipler, o akıntıda ve karanlıkta kürek çekerek ağaca ulaşmanın riskli olduğunu görünce sabahı beklemeye karar verdi.

Mustafa Dolapçı ile Rıza Türktaş sabaha kadar “Kurtarın bizi” diye bağırdı. Polis bir ara “Kendinizi bırakmayın, sizi kurtaracağız” diye anons yaptı.

Haberin Devamı

YAKINLARI DEVLETİ SUÇLADI

Sabaha karşı Mustafa Dolapçı’nın sesi duyulmaz oldu. Rıza Türktaş’ın yakınları Manavgat’tan kiraladıkları bir rafting botuyla olay yerine geldi. Bot ile sel sularının ortasında kalan ağaca ulaşılıp Rıza Türktaş kurtarıldı.

Mustafa Dolapçı’nın gücü tükenince ağaçtan düşüp sele kapıldığı anlaşıldı. Mustafa Dolapçı’nın yakınları Sivil Savunma’yı suçlayıp “Mustafa bağıra bağıra öldü” dedi.

AĞACA 20 METRE MESAFEDE BULUNDU

Dün akşam havanın kararması ve tekrar yağış başlaması üzerine ara verilen Dolapçı´yı arama çalışmalarına, bu sabah erken saatlerde yeniden başlandı. Antalya Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi, Dolapçı´nın cesedini, tutunduğu ve 7 saat sonra halsiz kalarak bıraktığı armut ağacına 20 metre mesafede, suların çekilmeye başladığı mısır tarlasında buldu. Dolapçı´nın otomobilden ayrılıp ağaca tutunduğu, daha sonra akıntının etkisiyle Antalya- Alanya karayoluna doğru sürüklendiği tahmin ediliyor.

Dolapçı´nın cesedi otopsi yapılmak üzere Serik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.