Magazin Bahar Korçan ikinci kez kanser tedavisi görmeye başladı

Bahar Korçan ikinci kez kanser tedavisi görmeye başladı

Paylaş
Bahar Korçan ikinci kez kanser tedavisi görmeye başladı

İki yıl önce yumurtalık kanseri teşhisi konan Bahar Korçan, yeniden tedavi görmeye başladı

Önceki gün kızı Lal’le Nişantaşı’nda objektife yansıyan modacı Bahar Korçan, “Önlem amaçlı olarak yeniden tedavi görüyorum. Bu hayatta insanın başına her şey gelebilir. Bu da geldi, bu da geçer” dedi.


BAHAR KORÇAN KİMDİR?

Bahar Korçan, 1992 yılında Naturel isimli koleksiyonuyla İTKİB’in düzenlediği yarışmayı kazanarak ismini duyurdu. Lisedeki resim öğretmeni tarafından modaya yönlendirilen tasarımcı, yarışmanın öncesinde yedi yıl Vakko’da çalıştı. 1993 yılında Türkiye’nin ilk moda tasarım ofisini açtı. 1999 yılında İstanbul Moda Günleri’nde En İyi Tasarımcı seçilerek ödüllendirildi.

O dönemde Modern Dans Topluluğu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin yanı sıra Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik, Demet Akbağ gibi sanatçıları giydirdi. Türkiye’de ünlüler için tasarım yapmanın, tasarımcılar açısından önemli bir pazarlama ve iletişim faaliyeti olması konusunda öncülük yaptı. Öykü ve şiir de yazan Korçan, koleksiyonlarını çoğu zaman bu yazıların üzerine kurguladığını belirtiyor. Yazdığı şiirleri eşliğinde TRT İstanbul Radyosu’nda sunduğu 2011 İlkbahar/Yaz koleksiyonu, dikkat çeken çalışmalarından biri oldu. Bahar Korçan kırtasiye, sofra takımı ve seramik döşeme gibi farklı alanlarda da çalışmaya devam ediyor.




Podyumlar renklendi!

Haberin Devamı