Baharı karşılayan 3 lezzet

İlkbaharın içimizi ısıtan havalarıyla birlikte midenizi de şenlendirecek rengarenk ve hafif tariflere ne dersiniz?

24 Nisan 2018, Salı 15:32
A A
Ispanak salatası

Ispanak salatası

Malzemeler: - 200 gram bebek ıspanak- 50 gram feta peyniri (küp doğranmış)- 200 gram marul- 100 gram kırmızı kıvırcık- 10 gram çam fıstığı- 2 adet kiraz domatesSos için; - 1 yemek kaşığı zeytinyağı- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi- 1 yemek kaşığı nar ekşisi- Tuz ve karabiberTarif:- Ispanak, marul ve kıvırcığı yıkayıp servis tabağınıza alın.- Çam fıstığını kavurun.- Sebzelerin üzerini feta peyniri, kavrulmuş çam fıstığı ve kiraz domates ile süsleyin.- Sos malzemelerini ayrı bir yerde karıştırıp, salata ilave edin.

Fırın sebze

Fırın sebze

Malzemeler:- 2 adet kabak- Birer adet sarı ve kırmızı biber- 3/4 bebek patates • 7-8 adet Brüksel lahanası- 7-8 adet kültür mantarı- 1 diş sarımsak- 1 adet orta boy kereviz- 1 yemek kaşığı zeytinyağı- Balsamik sirke- Taze kekik Tarif:- Malzemeleri yıkadıktan sonra kabakların iç kısımlarını alın ve dört eşit parçaya bölün. Küp küp doğrayın.- Sırasıyla diğer sebzeleri de doğrayın.- Tüm sebzeleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı, balsamik sirke ve taze kekikle karıştırın. Fırın tepsisine verin.- 170 derecede 15-20 dakika pişirin.

Avokado Bruschetta

Avokado Bruschetta

Malzemeler: - 4 dilim ekmek- 1 adet olgun avokado- 5 adet kiraz domates- 1 çay kaşığı zeytinyağı- Tuz ve karabiberTarif: - Ekmekleri kızartın.- Avokadoyu soyup zeytinyağı ve tuzla püre haline getirin.- Kızarmış ekmeklerin üzerine avokadoyu sürün.- Kiraz domatesleri dörde bölüp üzerine ekleyin.- Dilerseniz dereotu ya da nane ile süsleyin.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.