Baharı karşılayan 3 lezzet

İlkbaharın içimizi ısıtan havalarıyla birlikte midenizi de şenlendirecek rengarenk ve hafif tariflere ne dersiniz?

24 Nisan 2018, Salı 15:32
A A
Ispanak salatası

Ispanak salatası

Malzemeler: - 200 gram bebek ıspanak- 50 gram feta peyniri (küp doğranmış)- 200 gram marul- 100 gram kırmızı kıvırcık- 10 gram çam fıstığı- 2 adet kiraz domatesSos için; - 1 yemek kaşığı zeytinyağı- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi- 1 yemek kaşığı nar ekşisi- Tuz ve karabiberTarif:- Ispanak, marul ve kıvırcığı yıkayıp servis tabağınıza alın.- Çam fıstığını kavurun.- Sebzelerin üzerini feta peyniri, kavrulmuş çam fıstığı ve kiraz domates ile süsleyin.- Sos malzemelerini ayrı bir yerde karıştırıp, salata ilave edin.

Fırın sebze

Fırın sebze

Malzemeler:- 2 adet kabak- Birer adet sarı ve kırmızı biber- 3/4 bebek patates • 7-8 adet Brüksel lahanası- 7-8 adet kültür mantarı- 1 diş sarımsak- 1 adet orta boy kereviz- 1 yemek kaşığı zeytinyağı- Balsamik sirke- Taze kekik Tarif:- Malzemeleri yıkadıktan sonra kabakların iç kısımlarını alın ve dört eşit parçaya bölün. Küp küp doğrayın.- Sırasıyla diğer sebzeleri de doğrayın.- Tüm sebzeleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı, balsamik sirke ve taze kekikle karıştırın. Fırın tepsisine verin.- 170 derecede 15-20 dakika pişirin.

Avokado Bruschetta

Avokado Bruschetta

Malzemeler: - 4 dilim ekmek- 1 adet olgun avokado- 5 adet kiraz domates- 1 çay kaşığı zeytinyağı- Tuz ve karabiberTarif: - Ekmekleri kızartın.- Avokadoyu soyup zeytinyağı ve tuzla püre haline getirin.- Kızarmış ekmeklerin üzerine avokadoyu sürün.- Kiraz domatesleri dörde bölüp üzerine ekleyin.- Dilerseniz dereotu ya da nane ile süsleyin.

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.