Silifke Bahçeleri yanan çiftçilere geçmiş olsun ziyareti

Bahçeleri yanan çiftçilere geçmiş olsun ziyareti

Paylaş
Bahçeleri yanan çiftçilere geçmiş olsun ziyareti

Bahçeleri yanan çiftçilere geçmiş olsun ziyareti

Erol OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, hafta sonu ilçeye bağlı Değirmendere mevkisindeki ormanlık alan ile limon, portakal, erik, nar ve zeytin bahçelerinin bulunduğu bölgede çıkan yangının ardından ürünleri zarar gören çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun beraberinde İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ve ziraat mühendisleri ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Doygun ve beraberindekiler, yangında limon, portakal, erik, nar ve zeytin bahçeleri zarar gören çiftçilerden bilgi alan Doygun, 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek, "Zarar gören çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu zor gününde çiftçilerimizin yanında olmak bizim görevimiz. Hep birlikte çiftçilerimizin yarasını saracağız. Özellikle yaz mevsiminde havaların sıcak olduğu zamanlarda, saman, kuru ot gibi kolay tutuşabilen maddelerin olduğu yerlerde çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın çok dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları gerekir" dedi.
Yaşanan yangınla birlikte ciğerlerinin de yandığını ifade eden Doygun, "Meydana gelen yangın hepimizi çok üzdü. Yangının ardından ilk belirlemelere göre 4 hektarlık bir alanın yandığı belirtildi. Bununla birlikte limon, portakal, erik, nar ve zeytin bahçelerinin yandığını öğrendik. Yangından dolayı, bağları ve bahçeleri yanan çiftçilerimize geçmiş olsun. Silifkeli çiftçiler olarak, hemşerilerimizin yanındayız. Allah bundan büyük felaket göstermesin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı