Siyaset Bahçeli Anıtkabir'de yoktu
Paylaş
Bahçeli Anıtkabir'de yoktu

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ankara'da sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü törende olmaması dikkat çekti

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ankara'da sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. Cumhurbaşkanlığı'ndaki tebrik töreninin ardından saat 11.30'da Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenlere geçildi.



Anıtkabir'deki törende; Erdoğan başkanlığında, aralarında TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanlarının da bulunduğu heyet Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bahçeli'nin bu sabah Anıtkabir'de yapılan törende yer almaması dikkat çekti. HDP'yi temsilen de törene katılım olmadı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere yazdığı metinde şu ifadelere yer verdi:

"Aziz Atatürk, Milletimizin istiklali ve istikbali için şahlanışının tecelligâhı ve sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilan ettiği Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içindeyiz. Bölgemizde tarihi olayların cereyan ettiği bir dönemde, kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri çerçevesinde ilelebet yaşatmanın azim ve kararlığı içinde olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha ifade ediyorum. Ülkemizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan zat-ı alinizin bizlere bıraktığı emanet olan Cumhuriyetimizi, doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla daha da yükseltmek, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 92 yıl sonra bir kez daha ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için gerektiğinde gözlerini kırpmadan ölüme giden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ruhunuz şad olsun."

Haberin Devamı