Siyaset Bahçeli, Karadeniz'deki doğal gaz keşfiyle ilgili ilk değerlendirmesini yaptı
Paylaş
Bahçeli, Karadeniz'deki doğal gaz keşfiyle ilgili ilk değerlendirmesini yaptı

Cuma günü duyurulan Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile ilgili açıklama yapan Bahçeli, 'Karadeniz’de belirlenip üretime ve ticarileşme aşamasına geçecek doğal gaz kuyusu kötü niyetlilerin ipliğini bir kez daha pazara çıkarmış, vicdan ve ahlaklarının bütünüyle iflas ettiğini ibretlik şekilde gözler önüne sermiştir' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Karadeniz’de belirlenip üretime ve ticarileşme aşamasına geçecek doğal gaz kuyusu kötü niyetlilerin ipliğini bir kez daha pazara çıkarmış, vicdan ve ahlaklarının bütünüyle iflas ettiğini ibretlik şekilde gözler önüne sermiştir. 2019 yılında ödediğimiz 41,6 milyar dolarlık enerji faturasının önümüzdeki yıllarda inişe geçecek olması bazılarının uykularını kaçırmıştır. Karadeniz'de bulunan doğal gaz yatağı ekonomik güvenliğimizi sağlam esaslara bağlarken stratejik gücümüze de güç katacaktır.

Karadeniz'in Tuna-1 Bölgesi'nde çıkarılan gazdan büyük bir bahtiyarlık duyuyor, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı, sondaj gemilerimizde vatan sevgisiyle gece gündüz çalışan bütün kardeşlerimizi gönülden kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.

Haberin Devamı