Siyaset Bahçeli: Olaylar Fenerbahçe Kulübü ile ilişkilendirilmemeli
Paylaş
Bahçeli: Olaylar Fenerbahçe Kulübü ile ilişkilendirilmemeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan şampiyonluk maçı sonrası yaşanan olaylara ilişkin, "Saha içinde ve dışında yaşanan çirkin ve tehlikeli olaylar, asla Fenerbahçe Kulübü ile ilişkilendirilmemeli" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türk sporunun, bir süredir girdiği yoğun bakım şartlarından hala çıkamadığını, iyileşip ayağa kalkamadığını belirtti.

Haberin Devamı

Türk sporunda, rekabetin isminin kavga; mücadelenin isminin kutuplaşma; hoşgörünün isminin ise taviz olarak anılmaya ve algılanmaya başlandığına işaret eden Bahçeli, 3 Temmuz 2011’den bu tarafa Türk futbolunun çok ciddi iddiaların merkezinde olduğunun tartışma götürmediğini dile getirdi.
Bahçeli, sporcuların, kulüp yöneticilerinin ve hatta asırlık kulüplerin suçlandığı, adli takibatlara konu olan vahim sürecin yaklaşık bir yıldır devam ettiğini anımsatarak, "Asıl üzüntü verici konu ise sporun böylesi bir açmaza sürüklenmesinin yanı sıra, milyonlarca insanımızın gönül ve destek verdiği spor kulüplerinin tartışmaların merkezine yerleşmiş olmasıdır" dedi.

-Yargısal süreç sonuçlandırılmalı"-

Yaşanan bunalım ve buhran halinin, mazisi çok eskiye dayanan kulüpleri töhmet altında bıraktığını ve taraftarları da endişeye sevk ettiğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Her zaman söylediğim gibi, elbette şikeyi kim yaptıysa, teşvik primini kim verdiyse gereken her düzeyde yapılmalıdır ve bu süreç hala da devam etmektedir. Dileğim yürüyen yargısal sürecin bir an önce sonuçlandırılarak, Türk futbolunun üzerindeki sis bulutunun dağıtılmasıdır. Bununla birlikte asırlık futbol kulüplerimizin suçlanmasına, haksız ve mesnetsiz ithamların hedefine koyulmasına da mutlak anlamda karşı çıkmak ve itiraz etmek esas olmalıdır."

Bahçeli, Türk futbolundaki olumsuzluklar zincirinin, hem sahalara hem de saha dışındaki taraftar davranışlarına sirayet ettiğini belirterek, futbolda biriken sorunların yönetimindeki basiretsizliklerin, üste üste çakışan meselelerin üstesinden gelinmesindeki yetersizlikler ve zamanlamadaki zafiyetlerin sosyal ve toplumsal gerilimi de hayli artırdığına dikkati çekti.

Bahçeli, futbolda yaşanan alaboraların siyasi, sosyal ve ekonomik çalkantıdan, istikrarsızlık sarmalından bağımsız ve bağlantısız olduğunun söylenemeyeceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Statlardan yükselen siyasi içerikli sloganlar, belirli kişi ya da gurupları hedef alan lehte ya da aleyhte tezahüratlar, tahammülsüzlüklerin tek bir ağızdan seslendirilmesi hep bunun bir işaretidir. En son olarak, iki güzide kulübümüz arasında hafta sonunda yapılan ve Türkiye Spor Toto Süper Lig şampiyonunu tayin eden müsabaka sonrasındaki vahim ve ibretlik hadiseler bize bunu yeniden göstermiştir."

Haberin Devamı

-Galatasaray ve Fenerbahçe’ye kutlama-

Spor Toto Süper Ligi’nin 2011-2012 sezonu şampiyonunun Galatasaray olduğunu belirten Bahçeli, kulüp yönetimini, oyuncularını, teknik heyetini ve gönül veren milyonları başarılarından dolayı kutladı.

Bahçeli, tüm zorluklara rağmen şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe Kulübü’nü de gösterdiği kararlılıktan ve mücadele ruhundan dolayı içtenlikle tebrik ederek, şampiyonluk maçından sonra yaşanan olayların herkesçe çok dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

-"Olaylar Fenerbahçe ile ilişkilendirilmemeli"-

Saha içinde ve dışında yaşanan çirkin ve tehlikeli olayların, asla Fenerbahçe Kulübü ile ilişkilendirmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bir avuç kendini bilmezin polise taşlı sopalı saldırması, sporu terörize etmeye kalkışması, kamu araç ve mallarına ahlaksızca zarar vermesi kesinlikle sarı lacivert ruha, vicdana ve edebe aykırı ve uzaktır.

Bu itibarla Türk sporunu kanser gibi saran husumet kuşatmasından kurtarmak, taraftarlıktan fanatizme kaymaya başlayan eğilim ve yönelimleri acilen tedavi etmek gerekmektedir. Allah korusun, böyle giderse stadyumlardan çakılacak bir kıvılcımın telafisi çok zor olacak ortamlara ve olaylara neden olabileceğini görmek ve bilmek lazımdır."

Bahçeli, gerek AK Parti hükümetinin gerekse Türkiye Futbol Federasyonu’nun konunun üstüne dikkatle eğilmesi ve çözüm araması gerektiğini anlattı.
"Başbakan’ın tribün mantığından ve yaklaşımında çıkarak, futboldaki faullü gelişmeleri ele alması ve kanayan yaraya merhem olması aciliyet arz etmektedir" diyen Bahçeli, "Çağrım; sporun bileyici değil birleştirici, dağıtıcı değil dayanışmacı, bölücü değil bütünleştirici, kışkırtıcı değil kucaklayıcı vasfının herkes tarafından sahiplenilmesi, savunulması ve benimsenmesidir. Her neviden spor karşılaşmaları menfaat odaklarının güdümünden, siyasi telkinlerin hedefinden, şiddet yanlılarının hışmından çıkarılarak hepimiz için neşe, sevinç ve geliştirici rekabete dönüştürülmelidir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı