Siyaset Bahçeli'den Türkeş'e cevap geldi
Paylaş
Bahçeli'den Türkeş'e cevap geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün açıklama yapan Tuğrul Türkeş'le ilgili konuştu. Bahçeli ,"Kimse kendini partinin üstünde görmemeli" dedi. Israrlı sorular üzerine Türkeş, 'Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?' diye konuştu

MHP İstanbul İl Başkanlığı'nda gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin Tuğrul Türkeş'le ilgili sorularına cevap veren Bahçeli, "Ki dedi.

Haberin Devamı

Devlet Bahçeli şunları söyledi:

MHP seçim takvimine yönelik partiye ulaşmış bilgileri dikkate alarak başkanlık divanını ardından da il başkanlarını topladı. Teşkilatlarımızı bilgilendirdik. Pazar günü saat 17.00'ye kadar adaylık başvuru süresi devam edecek.

MHP, adaylarını belirleme yöntemini de merkez yoklaması esas ve usüllerine göre yapacaktır.

Tuğrul Türkeş yeniden aday olmak isterse ne yapacaksınız?

Siz Tuğrul Türkeş'in arkadaşı mısınız? Tekrar tekrar bu soruyu soruyorsunuz. O konu gündemimizden düşmüştür. Bizi bu konuda konuşturamazsınız.

Seçimde yine benzer sonuçlar alınırsa...

MHP'nin kendi hedefleri ve amaçları doğrultusunda kullanamayanlar, hayırcı bir parti olarak MHP'yi suçlamaya çalışıyor. Birbirleriyle yaptıkları görüşmelerde MHP'yi hayırcı olarak değerlendiriyorsa burada bir hayır vardır.

Haberin Devamı

MHP, erken seçime hayır diyor çünkü seçim güvenliği söz konusu değil.

MHP, temsil yönüyle geçici bir hükümetin oluşmasına hayır diyor. MHP yine 4 şart ileri sürerek AKP ile koalisyon kurmada bu 4 şartı esas alıyor. Bu şartlar sağlanırsa koalisyonun altına vücudunu koyuyor.

Hayırcı bir parti olarak bizi ifade ediyorlar. Biz Dolmabahçe'deki PKK'nın 10 maddesine evet diyenlerin bi,zim 4 maddemize hayır diyenleri milletimize anlatacağız.

Türkeş'in gidişi oylarınızı değiştirir mi?

Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?

Bağımsız bakanlar ne kadar bağımsız?

İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlarının bağımsız olması gerekir. Bir gün evvel müsteşar yaptığınızı bir gün sonra bakan olarak atıyorsanız buradaki bağımsızlık tanımında bir terslik vardır. Bağımsız olarak gelenler dahi AKP'yi temsil ediyor. Öte yandan 2 HDP'li vekil de orada Bakan olarak temsil ediliyor. Bu AKP HDP koalisyonudur ve MHP'nin 7 Haziran gecesi 1'i 10 geçe ifade ettiği durumu temsil ediyor.

Medya kendisine çeki düzen vermek durumundadır. Medya adaletli olmak durumundadır. Medyaya olan güven de sarsılıyor. Bunu sizler aracılığıyla medya patronlarına iletmek istiyorum. Medya gerçekten bağımsız ve hür olmalıdır.

Haberin Devamı

Aktrollerden bahsederken...

Aktroller, profesyönelik kiralık katil kalemlerdir. Bunlar 6 bine yakın zavallıdırlar...