Türkiye (Son Dakika) Bahçelievler'de bina çöktü

Bahçelievler'de bina çöktü

Paylaş
Bahçelievler'de bina çöktü

İstanbul Bahçelievler'de bir binanın çöktüğü açıklandı. Konu hakkında Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır açıklamalarda bulundu. Çöken binanın yanındaki apartmanda yaşayan ve yaralanan kadın yaşadıklarını anlattı. Binanın çökmesi ile ilgili ise soruşturma başlatıldı.

İstanbul Bahçelievler Siyavuspaşa'da bir bina çöktü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Siyavuspaşa mahallesi emek caddesi Narlı sokakta meydana gelen olayda enkaz altında kalan kimsenin olup olmadığı araştırılıyor.

Çöken 7 katlı binanın daha önce hasarlı olduğu gerekçesi ile boşaltıldığı ifade edildi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır konu hakkında bir açıklama yaptı. Bahadır yaptığı açıklamada, "Yıkılan bina metruk durumda yıkım hazırlıkları başlamış bina. İçinde oturan kimse yok. Kullanılmadığı için alt katında bir hurdacı olduğu söyleniyor. Çökme esnasında hurdacının çıktığını söyleyenler de var içeride kaldığını söyleyenler de.

Ekipler burada çalışmalar yapıyor. AFAD köpekleri geldi. Yıkılan bina yandaki binaya biraz hasar verdi. O bina da 7 katlı. 4 katın yan duvarına hasar vermiş. Maddi bir kayıp var orada. Asıl amacımız 'Yıkılan binanın altında insan var mı ?' onu araştırıyoruz. Dinleme cihazları getirildi. Ekipler süreci takip ediyor.

Haberin Devamı

Bina boşaltıldığından beri kağıt toplayan birisinin binanın giriş katında kaldığı söyleniyor. Onun için çalışmalar yapılıyor. Dinleme cihazları getirildi binanın altında kimse olup olmadığı araştırılıyor. Çöken binanın yanındaki bina yeni bir bina. 10 yıllık bir bina. Ondan dolayı büyük bir sıkıntı olmadı orada. Binanın yıkım çalışmaları yarın yapılacaktı ancak bina bugün önce yan yatmış ardından da bu çökme meydana geldi" dedi.

Başkan Bahadır, "Bölgede bina stoğumuzun 3'te biri yeni. Biz 10 aydır deprem ile ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. Mezar evlerde oturmalarını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çöken bina hakkında İstanbul Valiliği'nden de bir açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada, "Alınan ilk bilgilere göre saat: 14:44'te bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle bina çöktü. Çevrede güvenlik önlemleri alındı. Yaşanılan olayda olumuz bir durum olup olmadığı araştırılıyor" denildi.

Yaralı kurtulan kadın anlattı

Bahçelievler, Siyavuşpaşa Mahallesinde bulunan ve kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltıldığı öğrenilen bina çöktü. Çökme sırasında kızını okula bırakmak için aracına binen Elif Cengiz, yaşadıklarını anlattı. Cengiz, "Annemlerin binasının önünde aracımı park etmiştim. Kızımı okula bırakmak için araca bindim Tam hareket ettirdim. Binanın yıkıldığını gördüm. Her taraf toz bulutu oldu. Arabayı geri hareket ettirdim yoksa benim de üzerime düşüyordu. Toz bulutu kalktıktan sonra annemlerin binasının üzerine çöktüğünü gördüm. Bina depremden dolayı boşaltılmıştı. Ama hiçbir şeklide ne belediye ne müteahhit hiçbir önlem alınmadı. Bina yanlamasına annemlerin binasının üstüne çöktü. Bu sırada da annem mutfakta yemek yapıyor. Yattığı odaya gidiyor sonra. Televizyonu kapatayım derken üzerine yıkılıyor duvar. Şu anda hastanede annem. Durumu iyi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Soruşturma başlatıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçelievler'de daha önce boşaltılan binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "Çökmenin nedeni boşaltılan binadaki kolon demirlerinin satılmak üzere alınması" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner de çöken binayla ilgili açıklama yaptı. Çöken binanın deprem sonrası ağır hasarlı olarak boşaltılan binalardan birisi olduğunu belirten Hacı Mehmet Güner, “Çok hızlı intikal edeceğiz. Bize de şu anda bilgiler geldi. Deprem sonrası tespitlerimizde ağır hasarlı olarak boşalttığımız binalardan biri olduğu kayıtlarımızda görünüyor. İnşallah enkaz altında kalan olmadığı temennisiyle can kaybının yaşanmaması dileklerimizi buradan belirtiyoruz” diye konuştu.

'Binaya hurdacı girdi'

Binanın çökme anında o sokakta bulunan bir görgü tanığı o anları anlattı. Görgü tanığı, "Ağacın yanındaydık. Binanın sakat olduğunu konuşuyorduk. Bir tane hurdacı içeri girdi. Burada orada oturan arkadaşlardan biri vardı. Arkadaşımız tanıyorum. 'Binaya bir hurdacı girdi' dedim. Buradan koştu. Hurdacıyı oradan dışarı zorla çıkardı. Çıkarmasıyla birlikte bina çöktü. Bir tane de kadın buradan geçiyordu. Binayı geçer geçmez dedim çatırdı var. Söylediğim anda toz bulutu buraya kadar geldi. Buraya kaçtık. O kadın düştü orada bayıldı. Ben kadını kaldırdım" diye konuştu.

Haberin Devamı