Antalya BAİB genel kurula gidiyor

BAİB genel kurula gidiyor

Paylaş
BAİB genel kurula gidiyor

BAİB genel kurula gidiyor

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA, Isparta ve Burdurlu ihracatçıların oluşturduğu Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nin geçen yıl mayıs ayında istifa eden yönetim kurulunun yerine pandemi nedeniyle yeni yönetim kurulu seçimi yapılamamıştı. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla Ticaret Bakanlığı izniyle çoğunluk sağlanırsa 28 Nisan, sağlanamazsa 29 Nisan'da seçimli genel kurulu yapılacak.
Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan BAİB'in, 2018 yılı Nisan ayında gerçekleşen genel kurulda göreve gelen Hakkı Bahar başkanlığındaki yönetim kurulu, 15 Mayıs 2020 tarihinde Başkan Yardımcısı Ergin Civan ile birlikte 6 yönetim kurulu üyesi, 3 denetim kurulu üyesi ve 6 yedek yönetim kurulu üyesinin istifa etmesiyle düşmüştü. Yasa gereği 60 gün içinde olağanüstü genel kurul yapılması gerekirken, koronavirüs salgını nedeniyle yapılamamıştı. Yönetimin 15 Mayıs 2020'den bu yana Genel Sekreterlik makamına devredildiği BAİB'de, kısıtlamanın kaldırılması üzerine seçimli genel kurul kararı alındı.
EXPO KONGRE MERKEZİ'NDE YAPILACAK
BAİB Genel Sekreterliği'nden yapılan duyuruda, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan talimat gereğince BAİB 2019- 2020 yılları Olağan Mali Genel Kurul ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantıları'nın, 28 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 13.00'da, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 13.00'da EXPO 2016 Antalya- Kongre Merkezi'nde yapılacağı belirtildi. Genel Kurula, son iki takvim yılı itibariyle Birliğe 31 Aralık 2019 tarihine kadar üye olan son iki takvim yılı içinde Birlik üzerinden 5 bin ABD Doları üzerinde ihracat yapanlar katılabilecek. Genel Sekreterlik, bu konuda istenilen evrakların teslimi ve üyelik aidat borçlarının ödenmesine dair 12 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 17.45'e kadar süre verdi.
İKİ İSİM ADAYLIĞINI AÇIKLADI
BAİB'in çoğunluk sağlanırsa 28 Nisan, sağlanamazsa 29 Nisan'da yapılacak olan seçimli genel kurulu için, daha önceki yönetimde başkan yardımcısı olan Hakkı Ergin Civan ile Ümit Çavuşoğlu adaylığını açıklayan iki isim oldu.

Haberin Devamı