Gündem 'Bakamıyorum, 4 çocuğumu benden alın'

'Bakamıyorum, 4 çocuğumu benden alın'

Paylaş
'Bakamıyorum, 4 çocuğumu benden alın'

Sağlık sorunları yüzünden borçlanan seyyar tatlıcı babanın çaresizliği yürekleri dağladı

Adapazarı'nda seyyar satıcılık yapan ve eşi geçen yıl ölen 54 yaşındaki Halil Tiryaki, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurarak, sağlık sorunları nedeniyle borçlanıp 4 çocuğuna bakamayacak duruma geldiğini belirtip, onların devlet korumasına alınmasını istedi. Tiryaki, “Borçlarım 60 bin lirayı buldu. Bu durumda onlara iyi bir gelecek hazırlayamam” dedi.

Haberin Devamı

Yahyalar Mahallesi'nde oturan seyyar arabasında tatlı satan Halil Tiryaki'nin eşi geçen yıl yaşamanı yitirdi. Bir süre sonra kendisinden 26 yaş küçük Zeynep Tiryaki ile evlenen Halil Tiryaki, “Uzun bir hastalık dönemi geçiren annemin rahatsızlığı sırasında tedavisi için çok borca girdim” dedi.

Sosyal güvencesi olmadığı için tedavi masraflarını kendisinin karşıladığını söyleyen Halil Tiryaki, “Çok sıkıntılı günler geçirdim. Tedavi için harcama yaparken seyyar tatlı satıyordum. Ancak zabıtalar iki kez seyyar arabamı aldı. Çalışamayınca borçlar katlandı ve 60 bin lirayı buldu” dedi.

"ÇOCUKLARIM PERİŞAN OLMASIN"

Yeni evlendiği eşinden de ayrılmak için de dava açtığını söyleyen Halil Tiryaki, “İlk eşimden olan 4 çocuğum ortada kalmasın diye yuvaya vermek için Sosyal Hizmetler'e dilekçe verdim. Ben eşimden boşandıktan sonra bir şekilde hayatımı sürdürebilirim. Ancak çocuklarım perişan olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Çocuklarının yuvaya alınması için mahkeme kararını beklediğini de belirten Halil Tiryaki, 14 aylık Ömer Sadi, 6 yaşındaki Hümeynur, 8 yaşındaki Şeymanur ile 10 yaşındaki Muhammet Ali'nin yaşadıkları sıkıntıların içini parçaladığını söyleyerek, “Büyük çocuklarım günlerdir okula gidemiyor. Onlar için belki bu zor olacak ama, gelecekleri için bunu yapmak zorundayım. İnşallah yuvada beraber büyürler” dedi.

Babalarının yuvaya vereceği çocuklardan 10 yaşındaki Muhammet Ali Tiryaki ise yaşadıklarının farkında. Muhammet çocuk yuvaya gitmek istemediğini söylerken babaları, “Orada arkadaşlarınız olacak. Güzel elbiseleriniz olacak” diyeren onları ikna etmeye çalışıyor.

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)