Siyaset Bakan Akdağ: BDP'ye verilen oy, PKK'nın ekmeğine yağ sürüyor
Paylaş
Bakan Akdağ: BDP'ye verilen oy, PKK'nın ekmeğine yağ sürüyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "BDP, PKK'nın güdümünde, PKK ile dirsek temasında, Kürt halkının hakkını hukukunu korumak bir tarafa, Kürt gençlerini dağa çıkarmakla meşgul" dedi

Erzurum’da seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Akdağ, partisinin Çat ilçesinde düzenlediği mitingde, halka hitap etti.

Haberin Devamı

Akdağ, daha önce halkın oylarını alarak seçilenlerin Çat’a hizmet vermediğini, ancak AK Parti ile ilçeye birçok hizmetin geldiğini söyledi.

İlçedeki 8 yıl inşaat halinde bekleyen hastane binasının, AK Parti iktidarı döneminde yapımı tamamlanarak hizmete açıldığını, Erzurum-Çat bölünmüş yolun önemli bir kısmının yapıldığını, bu yaz döneminde de tamamlanacağını anlatan Akdağ, "Bizim için en büyük şeref, Çat’ın, Erzurum’un, bu büyük milletin hizmetkarı olmaktır. Haşa biz, mevkiye, makama gelmedik. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de hizmetler devam edecek" diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Akdağ, artık vatandaşın sağlık hizmeti alırken boynu bükük olmadığını ifade ederek, miting alanındakilere "Bu hizmetler verilirken sizden para talep eden var mı? Artık sizden bıçak parası, ambulans için mazot parası isteyen var mı" diye sordu. Vatandaşların, "hayır" yanıtını vermesi üzerine Akdağ, "Duy, duy bunları, Sayın Bahçeli. Erzurum’dan 1999 seçimlerinde Bahçeli’ye bayağı oy verilmişti. Onlar, ne yaptılar? Götürüp, oylarınızı DSP’ye teslim ettiler. IMF kapılarında milleti dilenci yaptılar, bankaların içini boşalttılar " diye konuştu.

Haberin Devamı

Demokratikleşme ve özgürlük alanındaki gelişmelerden söz eden Bakan Akdağ, 28 Şubat sürecinde namaz kıldıkları için ordudan atılanların artık haklarını arayabildiğini söyledi.

-"KÜÇÜK PARTİLERE OY VEREREK OYUMUZU AZALTMAYALIM"-

Akdağ, Anayasa referandumu sürecinde Çat halkın büyük çoğunluğunun, CHP, MHP ve BDP’ye rağmen "evet" dediğini, milletvekili seçimlerinde de halkın aynı şekilde gücünü birleştirmesi gerektiğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Küçük partilere oy vererek gücümüzü azaltmayalım. Oylarımızı AK Parti’de toplayarak memleketin geleceğini inşa edelim. Bu Çat’ta BDP’ye bir tane oy verseler ağrıma gidiyor. Şu Çat’ta MHP’ye bir tane oy verseler ağrıma gidiyor. Şu Çat’ta CHP’ye bir tane oy verseler ağrıma gidiyor. BDP ne yapıyor, sorsanız ’Kürt halkının hakkını savunuyoruz’ derler. Sen Kürt halkının hakkını koruyorsun da Hakkari’de senin sözlerine uymadı diye nasıl imam kardeşimizi şehit ediyorsun? Neden PKK’yı terör örgütü ilan etmiyorsun?"

Haberin Devamı

Bir öğrenci yurduna molotofkokteyli atılması sonucu yaralanan bir Kürt öğrenciyi, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede, kendisinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da ziyaret ettiğini belirten Akdağ, "Bir BDP’li de gidip bu yavrumuzu ziyaret etseydi. Bu BDP, PKK’nın güdümünde, PKK ile dirsek temasında, Kürt halkının hakkını hukukunu korumak bir tarafa, Kürt gençlerini dağa çıkarmakla meşgul. O çocuklarımıza üniversite lazım. Onların iyi yetişmesi lazım. Sen onu dağa çıkardığında gençlerin geleceğine yazık etmiyor musun?" şeklinde konuştu.

"Bu BDP’lilerin al bayrağımızla derdi ne" diye soran Bakan Akdağ, "BDP’lilerin bu al bayrağımızla bir derdi var. O bayrak, kökeni Türk, Kürt, Arap ne olursa olsun, bu büyük milletin bayrağıdır. Biz de komşu ülkelerdeki gibi mi olalım? BDP’ye verilen her oy, PKK’nın ekmeğine yağ sürüyor demektir" diye konuştu.

Türkiye’de, Demokrat Parti iktidarına kadar ezanın yıllarca Türkçe okutulduğunu, daha sonra ezanın aslına uygun okunmaya başladığı gün, halkın sokaklara çıkarak sevinç gözyaşı döktüğünü anlatan Akdağ, şimdi de Şanlıurfa’da Kürt ırkçılığı adına Kürtçe ezan okutulduğunu, bunu yapanların geçmişte Türkçe ezan okutarak Türk ırkçılığı yapanlardan bir farkı bulunmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Akdağ, "Irkçılık, kavmiyetçilik bizim kitabımızda yoktur. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Bizim bayrağımız, dinimiz, kıblemiz bir... Bizi birbirimizden ayıramayacaklar, bu fitneciler. AK Parti, Kardeşliğin adı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kurbani Geyik - AA