Ekonomi Bakan Albayrak'tan Davos zirvesinde önemli açıklamalar

Bakan Albayrak'tan Davos zirvesinde önemli açıklamalar

Paylaş
Bakan Albayrak'tan Davos zirvesinde önemli açıklamalar

İsviçre'de dün başlayan 49. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantıları kapsamında düzenlenen oturumda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Davos'ta önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak; "Türkiye bölgedeki tek istikrarlı bölge. Türkiye ekonomisi güçlü bir dengeye sahip ve ekonomik bağışıklık sistemini güçlendirdi" ifadesinde bulundu.

İşte Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Türkiye bölgedeki tek istikrarlı bölge. Şöyle bir değişim var. Denize atlamaktan ziyade yolumuza devam etmek... Konut sektörüne bakarsak yüzde 28 Türkiye'de borç oranı düşük. Küresel anlamda hane halkları yüzde 60'lar ancak Türkiye'de yüzde 17 ile düşük seviyede.

"SON DERECE POZİTİF"

Hem hane halkı hem de bilanço açısından Türkiye performansı iyi şekilde devam ediyor. Yaza göre hızlı bir şekilde toparlanma söz konusu. Türkiye'nin durumu son derece pozitif devam ediyor. Şirketlerde de durum bu şekilde. Yaşanan zorluklara rağmen iyi durumda.

"TÜRKİYE EKONOMİK BAĞIŞIKLIĞINI GÜÇLENDİRDİ"

Sadece kamuda değil, özel sektör açısından da durum böyle. Türkiye ekonomisi güçlü bir dengeye sahip. Türkiye ekonomik bağışıklık sistemini güçlendirdi.

Haberin Devamı