Ekonomi Bakan Berat Albayrak: Ekonomide dengelenme başladı

Bakan Berat Albayrak: Ekonomide dengelenme başladı

Paylaş
Bakan Berat Albayrak: Ekonomide dengelenme başladı

Büyüme verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu dönemdeki büyümenin tüketim ve yatırımdaki ılımlı yavaşlamaya rağmen iç talep kaynaklı olmaya devam ettiğini söyledi.

TURİZMİN KATKISI

Haberin Devamı

Berat Albayrak, “Ayrıca ihracat ve turizm gelirindeki yüksek performans, net dış talebin büyümeye pozitif katkı vermesini sağladı” dedi.

İÇ TALEPTE DURUM

Berat Albayrak şöyle devam etti: “Bu durum, ekonomi politikamızdaki temel hedeflerimizin başında gelen, ekonominin dengelenme sürecinin başladığını göstermektedir. Yine aynı şekilde büyümede temel hedef olan ihracata dayalı büyüme istikametinde ilerlendiğini de ortaya koymuştur. Öncü göstergeler, üçüncü üç aydan itibaren iç talepteki yavaşlamanın belirginleştiğine işaret ediyor.”

KARARLI MÜCADELE

Yılın geri kalanında ithalatın düşmesi, ihracat ve turizm gelirindeki devam eden güçlü seyir ile net dış talebin büyümeye yüksek oranda pozitif katkı sağlamasının beklendiğini belirten Berat Albayrak, “Son dönemde finansal koşullarda ortaya çıkan sıkılaşma ve piyasalarda yaşanan dalgalanma, enflasyon ve cari açık (döviz açığı) ile daha kararlı mücadele etmeyi gerektiriyor” dedi.

Haberin Devamı

YAPISAL REFORMLAR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şunları söyledi: “Yapısal reformlarla desteklenen maliye politikasındaki sıkı duruş ve makroekonomik dengelenme politikası büyümeyi orta vadede daha sağlıklı bir patikaya getirecektir. Bu büyümenin getirdiği refahın adaletli paylaşımı, sahip olduğumuz nitelikli insan kaynağı ve güçlü toplumumuz ile gerçekleşecektir.”