Ekonomi Bakan Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Bakan Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Paylaş
Bakan Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da MÜSİAD 9. Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuştu

İşte Bakan Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

2018 yılında da sağlam ve güçlü duruşunu sürdüren bankacılık sektörümüz, ekonomik büyümemizi ve kalkınmamızı sağlamaya devam etmiştir.

Türkiye ekonomisi her geçen gün, ağırlık ve etkinliğini artırmaya devam etmektedir.

SIKI MALİYE POLİTİKASI SÜRECEK

Ağustos sonundan bugüne kadar döviz kurunda yaklaşık yüzde 20'ye varan bir iyileşme gerçekleşti. Dengelenme sürecinde önemli mesafe kat ettik. Sıkı maliye politikası sürdürmekte kararlıyız.

TEDBİRLER DEVAM EDECEK

Ticaret Bakanlığımız açıkladığı verilere göre ihracatımız 168,1 milyar dolar ile en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Ekonomide her tedbiri almaya devam edeceğiz. Kur, faiz, enflasyon atağını püskürttük. Son 4 ayda ihracatta pozitif bir artış görüyoruz. İthalata bağımsızlığımızı azaltacağız. Bütçe disiplini konusunda sıkı duruşumuz sürecek.

Haberin Devamı

"GÜÇLÜK ÇEKENİ KREDİ KARTI BORCUNDAN KURTARACAĞIZ"

Yıllıklandırılmış cari açık yıl sonu itibarıyla 20 milyar dolar olarak gerçekleşecek. Cari açığın milli gelire oranı ise yüzde 3'lerde bir oranda yılı tamamlayacak. Türkiye 3. çeyrekte tüm beklentilerin aksine pozitif büyüme gösterdi. Birileri sürekli negatif algıyı hakim kılmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde YEP'te ortaya koyduğumuz hedeflerden taviz vermek yok. Ekonomide güzel şeyler oldukça kimlerin rahatsız olduğunu da biliyoruz. Güçlük çekeni kredi kartı borcundan kurtaracağız.Ekonomimiz çok daha güçlü adımlarla ilerliyor. Ticari alacak sigortası reformu yaptık.

"YARIN ÇOK ÖNEMLİ BİR PAKET AÇIKLAYACAĞIZ"

15 gün dolmadı SGK primini yüzde 3'ten yüzde 5'e çıkardık. Dar gelirli vatandaşlarımıza yılbaşından itibaren müjdelerimizi vermeye başladık. Biz bunları yaparken diğer taraftan Türk siyaset tarihinin en düşük seviyeli gerçeği çarpıtan bu kadar zarar veren muhalefetle karşılaştığımızı hatırlamıyorum. Bunların durumu da kolay değil. Su içer gibi yalan söyleyip gündemi değiştirmekten başka çareleri yok.

Geçen hafta İsrail'le ilgili suçlama gerçekleşti. Cevabını aldı, insanın yüzü kızarır. Türkiye'ye sarılmayı çok seviyor bu adam, seçim kaybettikçe koltuğa sarılıyor. Bizim derdimiz millet ve memleket.

Haberin Devamı

12 bankanın yer alacağı KOBİ'lerimizle ilgili açıklamamız yarın olacak. Yarın KOBİ'ler için çok önemli bir paket açıklayacağız.