Gündem Bakan Bozdağ: Adil Öksüz FETÖ tarafından infaz edilmiş olabilir

Bakan Bozdağ: Adil Öksüz FETÖ tarafından infaz edilmiş olabilir

Paylaş
Bakan Bozdağ: Adil Öksüz FETÖ tarafından infaz edilmiş olabilir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün kilit ismi Adil Öksüz'ün çok şey bildiği için FETÖ tarafından infaz edilmiş olabileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ’nün iki numaralı zanlısı Adil Öksüz’ün nerede olduğuna ilişkin kendi elinde bir delil olmadığını belirterek, "İki ihtimal var; ya Fetullahçı Terör Örgütü çok şey bildiği için bunu infaz etmiş olabilir, ben bunu zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Diğer ihtimal ise bunun bir yerde birileri tarafından saklandığıdır. Ben hala bu kanaatimi muhafaza ediyorum" dedi.

ABD Konsolosluğundan Adil Öksüz'ün aranması ve ABD Büyükelçiliğinden yapılan "Rutin uygulama" açıklamasını değerlendiren Bakan Bozdağ, "ABD Büyükelçiliği bizim şüphelerimizi gidermek istiyorsa, o zaman başka vizesini iptal edipte aradığı kişilerin sayısını ve mümkünse isimlerini açıklasın. Türkiye kamuoyu da öğrensin. O zaman biz hepimiz özür dileriz. ‘Gerçekten bu ABD Büyükelçiliğinin bu rutin bir uygulamasıdır. Biz bu uygulamayı farklı değerlendirmişiz’ deriz, özür dilemekten de çekinmeyiz. Ben o yüzden bir kere daha buradan çağrı yapıyorum; siz açıklayın o isimleri ben de Adalet Bakanı olarak özür dileyeyim” diye konuştu.


"BÜTÜN BİRİMLER TEYAKKUZDA"


Adil Öksüz’ün gerçek kimliğinin ortaya çıkmasıyla devletin bütün birimlerinin teyakkuza geçtiğini söyleyen Bakan Bozdağ, "Medya üzerinden de Adil Öksüz’ün resimleri, görüntüleri Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşıldı. Bunun kilit isim olduğu ve çok önemli bir rol oynadığı açıkça ifade edildi. Bu nedenle de hem Türk halkı bunu yakın takip ediyor, gördüğü zaman mutlaka polise ihbar edecek, belki kendi yakalayacak ve teslim edecek" dedi.


"FETÖ İNFAZ ETMİŞ OLABİLİR"


Bozdağ, "İstihbarat örgütümüz, güvenlik birimlerimiz hepsi bu meselenin üzerinde. Bütün Türkiye ve Türk devleti imkan ve kabiliyetiyle bunu arıyor. Bu kadar bilinir hale geldikten sonra böyle birinin hareket halinde bir yerden bir yere intikali ve oradan oraya gitmesi kolay bir iş değil. Ben onun için dedim ki iki ihtimal var; ya Fetullahçı Terör Örgütü çok şey bildiği için bunu infaz etmiş olabilir, ben bunu zayıf bir ihtimal olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

"Diğer ihtimal ise bunun bir yerde birileri tarafından saklandığıdır" şeklinde konuşan Bakan şöyle devam etti: Ben hala bu kanaatimi muhafaza ediyorum. Çünkü hareket halinde olsa bir yerde olmasa diğer yerde, ya güvenlik birimleri, ya istihbarat ya halkımız bir şekilde ona ulaşır, onu yakalardık. Onun için bir yerde hala saklandığını, kaçamadığını düşünüyorum. Çünkü tespit edildiği an yurt dışına çıkma ihtimali gözükmüyor. Hayatın olağan akışına da pek uymuyor. Herkes harekete geçtikten sonra oluyor. Ben yurt dışına çıktığına ilişkin iddialara katılmıyorum. Bir bilgiye dayalı değil, birinci yorumum da bilgiye dayalı değil. Onuda açık olarak ifade edeyim.”


“SİZ AÇIKLAYIN O İSİMLERİ BEN DE ÖZÜR DİLEYEYİM”


ABD Konsolosluğunun vizesinin iptal edildiğini, bilgilendirme amaçlı Adil Öksüz’ü aradıklarını açıklamasıyla ilgili konuşan Bozdağ, ABD Başkonsolosluğundan bu rutin uygulama ile ilgili bugüne kadar kaç tane Türk vatandaşının vizesinin iptal edildiğini açıklamasını istedi.