Gündem Bakan Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump F-35 konusunu görüştü

Bakan Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump F-35 konusunu görüştü

Paylaş
Bakan Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump F-35 konusunu görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, F-35 konusuyla ilgili olarak, "Trump ile Cumhurbaşkanımız G-20'de görüştü. Trump kendisi konuyu açtı. Hiçbir problem yaşanmasını istemiyoruz" açıklamasını yaptı

İşte Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

JEFFREY'NİN ASTANA SÜRECİ AÇIKLAMASI

Çok talihsiz bir açıklamadır. Jeffrey’nin kendi düşüncesi olduğunu zannetmiyorum.

F-35 KONUSU

Trump ile Cumhurbaşkanımız G20'de görüştü. Trump kendisi konuyu açtı. Hiçbir problem yaşanmasını istemiyoruz. Kongre'de bazı girişimler oldu ama Türkiye önemli aktörlerden birisi ve iptal edilmesi gündemde değil. Şu anda sorun görmüyoruz.

KARADENİZ'DE GERGİNLİK

El konulan gemi ve mürettebat serbest bırakılmalı. Kerç Boğazı'nda hem Rusya hem de Ukrayna'nın hakları var. Bir daha gerginliğe yol açmamak için iki ülkenin koordineli hareket etmesi gerekiyor. Bundan sonra sorunun yaşanmaması için biz de elimizden gelenleri yapacağız.

KAŞIKÇI SORUŞTURMASI

NATO toplantılarında birçok mevkidaşım 'Uluslararası soruşturmaya gerek var mı yok mu?' diye sordular. Biz Suudi Arabistan'daki soruşturmalardan bilgi edinemedik. Suudi Arabistan'ın şeffaf olması gerekiyor. Çelişkili ifadeler görüyoruz. Kendi topraklarımızda işlenmiş bir cinayetin aydınlatılması için üzerimize düşenleri yapmak lazım. Soruşturma devam ediyor, sonuna kadar gideceğiz. Tıkanıklık olursa uluslararası bir soruşturmaya gitmekten çekinmeyiz.

Haberin Devamı