Siyaset Bakan Çavuşoğlu: Hollanda uçuş iznimi iptal ederse yaptırımı ağır olur
Paylaş
Bakan Çavuşoğlu: Hollanda uçuş iznimi iptal ederse yaptırımı ağır olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in hazırladığı programa konuk oldu.

Çavuşoğlu, özetle şöye konuştu:

ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ


Mümbiç YPG konusunda sözleri var. Münbiç operasyonu biter bitmez YPG çıkacak demişlerdi ama böyle bir şey olmadı. Bunu Obama da söyledi Dışişleri bakanı da tekrar etti ama sözler tutulmadı. Terör konusunda ülkeler farklı düşünemez. Terör örgütü kullanılamaz. O sizi kullanır. Tabiki FETÖ'yü vermezlerse ilişkilerimiz kötü etkilenir bunu herkes biliyor. Trump yönetimi Obama gibi değil verdiği sözleri tutuyor.

SAVCI BHARARA FETÖ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR


(ABD Başkanı Trump'ın savcı Bharara'nın istifasını istemesinin sorulması üzerine) Zarrab davası savcısı Bharara FETÖ ile ilişki içindeydi. Sık sık görüşüyorlardı.

'TEHDİT EDİYORLAR...'


AB Türkiye'yi oylamaya devam etmek istiyor. Almanya hatasını anladı! Şimdi de Hollanda var. Hollandalı Wilders Nazi gibi hareket ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı'nı uçağı kaldırmamakla tehdit ediyor. Ama bugün gideceğim. Bir Wilders'in kuyruğuna takılmışlar. Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse bizim çok büyük yaptırımlarımız olur. Biz ne yaparsak yapalım Türkiye bir şey yapmaz zamanları geçti artık." dedi.

Haberin Devamı