Gündem Bakan Çavuşoğlu sert çıktı: Çekinmeden karşılığını veririz

Bakan Çavuşoğlu sert çıktı: Çekinmeden karşılığını veririz

Paylaş
Bakan Çavuşoğlu sert çıktı: Çekinmeden karşılığını veririz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bozdağ'ın Almanya'daki Türklerle toplantısının iptal edilmesine ilişkin,, "Hiç çekinmeden karşılığını veririz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bozdağ'ın Almanya'daki Türklerle toplantısının iptal edilmesine ilişkin, daha önce de bu tür engelleme çabaları olduğunu hatırlatarak, "Bu Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi" dedi.

Çavuşoğlu, Almanya'ya yönelik, "Bizi eşit bir ortak gibi görmek durumundasınız. Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil. Siz Türkiye'nin patronu değilsiniz. Siz birinci sınıf, Türkiye ikinci sınıf değil. Biz size böyle davranmıyoruz. Siz de Türkiye'ye eşit bir ortak gibi davranmak zorundasınız." diye konuştu.

"BİRLİKTE ÇALIŞALIM"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türk toplumuna yaptığınız sistematik baskılar Türk toplumunu yıldırmaz. Bunu başaramazsınız. Gelin ortak hareket edelim. Türk toplumuna yönelik de birlikte çalışalım." dedi.

"ÇEKİNMEDEN KARŞILIĞINI VERİRİZ"

Çavuşoğlu, "Bizimle çalışmak istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Bu yöntemle bu işler olmaz, böyle devam etmez. Biz de karşılığını veririz. Hiç çekinmeden her türlü karşılığını veririz. O zaman gerisini siz düşünürsünüz." diye konuştu.

BOZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’daki toplantı gerilimine ilişkin, “Alman makamlarının Türk toplumunun bir toplantı yapmasına tahammül etmemesi kabul edilebilir bir şey değildir. Hukuk devletine yakışır bir şey hiç değil. Teröristler kendilerini ifade etme hakkı var. Ama demokratik bir ülkenin bakanı bir toplantıda görüşlerini açıklamasına izin verilmiyor. Ne biçim bir demokrasidir ki, teröristler için her şey serbest özgürlük var. Her türlü himaye, destek var. Ama meşru hükümetler için büyük engeller çıkarılıyor. Bundan çok büyük rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Gaggenau’daki toplantı iptal edilince ben de Adalet Bakanı ile olan bu randevuyu iptal ettim” dedi.