Siyaset Bakan Çelik'ten CHP'ye ağır taş!
Paylaş
Bakan Çelik'ten CHP'ye ağır taş!

Bakan Çelik'ten CHP'ye ağır taş!

Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP’deki gelişmelerle ilgili olarak, "Anamuhalefet partisinin halen 1950’ler, 1960’ların Türkiye siyasetini yapıyor olması, aslında iktidar için de dezavantajlı bir durumdur. Bundan dolayı bugüne gelmesi gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen burs dağıtma törenine katılan Bakan Çelik, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çelik, bir gazetecinin "Son günlerde CHP’deki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, "Geneli itibarıyla bizim bir siyasi partinin iç olaylarını değerlendirme gibi bir işimiz olamaz. Onların kendi iç sorunlarıdır" dedi.

Buna rağmen, konunun anamuhalefet partisi olması ve yaşananların tüm siyaseti ilgilendirmiyor gibi bir yaklaşımı da doğru bulmadığını ifade eden Çelik, bunun siyasetin tümünü ilgilendiren bir olay olduğunu vurguladı.

Çelik, kişisel olarak CHP’deki bu değişimi aslında Türkiye’nin statükodan kurtulmasıyla ilgili yapılan mücadelenin, demokratikleşme alanında yapılan mücadelelerin siyasi partilere sirayeti ve yansıması olarak değerlendirdiğini ve çok olumlu bulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Türkiye’de anamuhalefet partisinin halen 1950’ler, 1960’ların Türkiye siyasetini yapıyor olması, aslında iktidar için de dezavantajlı bir durumdur. Bundan dolayı bugüne gelmesi gerekiyor. Bugüne gelmesi için de bugünün meselelerini konuşmamız gerekiyor. Bugünün dünyasını konuşmamız gerekiyor. Bu yönüyle umuyor, diliyorum ki, bu gelişmeler CHP’yi, anamuhalefet partisini bugüne getirir, 2010 yılına getirir ve sağlıklı bir şekilde, ülkenin yararına olacak işlerde birlikte çözüm konusunda hızlı bir şekilde Türkiye’nin mesafe almasına da katkı sağlar. Aksi takdirde 1900’lü yıllarda kalan bir CHP’nin iktidara büyük dezavantaj teşkil ettiğini burada ifade etmek istiyorum. Siyaseten bu durum bizi mutlu eder. Yani onların 1900’lü yıllarda kalması bizi siyasette tek tabanca olarak yürümemizi sağlar. Bu belki hoş gibi görünebilir ama asıl olan demokraside, muhalefetiyle, iktidarıyla ülkenin geleceğine tuğla koymaktır. Ülkenin geleceğinde var olmaktır. Bu yönüyle bu hareketlilik umarım CHP’yi bu yüzyıla taşır."

Çelik, bir gazetecinin, "CHP’deki bu gelişmeler yaklaşan seçimde partiyi nasıl etkiler" sorusuna da şu yanıtı verdi:
"Onlar kendi sorunlarıdır. ’Onlara artısı nasıl olur, eksisi nasıl olur? Önemli değil. Ama ben zihniyet olarak CHP’nin bugüne gelmesinin doğru olacağı inancındayım. Temenni ediyorum ki, bugüne gelirler ve bugünün meselelerini konuşuruz. Aksi takdirde çok zor oluyor. 30 yıl geride kalmış bir siyasi partiyle bugünün bölge meselelerini, dünya meselelerini konuşmakta doğrusu iktidar olarak zorlandığımızı ifade etmek istiyorum."

Haberin Devamı

Bakan Çelik, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun girişimlerini, çalışmalarını doğru buluyor musunuz" sorusu üzerine şöyle konuştu:
"Ben, doğru değil, bu konuyla ilgili temennide bulunuyorum. Yoksa onu da uygulamayla göreceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun şu andaki girişimleri, bu yapılan operasyonlar, bu çalışmalar CHP’yi bugüne taşımaysa bir anlam ifade eder. Hayır, kişilerin iktidarıysa o yine kendilerinin sorunudur. Türk siyasetine hiç katkısı olmaz. Türk siyasetini aşağı doğru çekmeye çalışır. Ben olayı Türkiye’nin geleceği boyutuyla değerlendiriyorum. Yoksa onların kişisel mücadeleleri varsa zaten demek ki, yine 1900’lü yıllarda yaşamaya devam edeceklerdir. Onu da zaman içinde göreceğiz."

Haberin Devamı