Türkiye (Son Dakika) Bakan Koca, kitle bağışıklığının en yüksek olduğu ili açıkladı

Bakan Koca, kitle bağışıklığının en yüksek olduğu ili açıkladı

Paylaş
Bakan Koca, kitle bağışıklığının en yüksek olduğu ili açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de kitle bağışıklığının en yüksek olduğu ilin Adıyaman olduğunu açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınında kitle bağışıklığı konusu gündemde iken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Koca, Türkiye'de kitle bağışıklığının en yüksek olduğu ilin Adıyaman olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Türkiye'deki corona virüs salgınında 'kitle bağışıklığı' ve 'vaka sayısı-hasta sayısı' konusu gündemde iken Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyi anlattı.Kitle bağışıklığının en yüksek olduğu ilin Adıyaman olduğu bilgisini aldığını söyleyen Sarıkaya, "Koca, cep telefonundan girip bazı illerin ilçelerine kadar ulaştı ve oradaki salgın durumuna yönelik her veriyi anında görme olanağına sahip. Filyasyon ekiplerinin ne kadar zamanda oraya gittiğini, nasıl bir tıbbi müdahalede bulunduklarını, hangi ilaçları verdiklerinden veriler anında cep telefonuna ulaşıyor. Bu aşamada kitle bağışıklığının en yüksek nerede oluştuğunu soruyorum, ekrandan bakıp, 'Adıyaman' yanıtını veriyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye'de corona virüste son durum

Türkiye'de corona virüs kaynaklı can kaybı ve vaka sayıları düne göre azaldı. 4 Ekim'de açıklanan verilere göre; hasta sayısı 1429 artarak 324 bin 443'e yükseldi. 57 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam vefat sayısı 8 bin 441'e çıktı.