Türkiye (Son Dakika) Bakan Koca'dan yerli aşı açıklaması

Bakan Koca'dan yerli aşı açıklaması

Paylaş
Bakan Koca'dan yerli aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs aşısı ve grip aşısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Türkiye'de 16 aşı çalışması olduğunu hatırlatarak, "İnsan Faz1 çalışmasını geçen bir aşımız var. Bu inaktif aşı ilk 44 kişiye yapılacaktı. Bu hafta itibarıyla 44 kişi tamamlanacak. Bizim aşımızın devreye girmesi tahminimiz nisan ayında olur" dedi.

Haberin Devamı

Grip aşılarına yönelik soruya Koca, "Her ülke bir yıl önceden sipariş eder. Geçen yıl Türkiye’nin tedarik ettiği aşı 1 milyon 300 bin, yapılan 1 milyon 100 bin. Bu yıl ‘parası olanlara veriliyor’ dediniz, parası olanlar almasın diye eczanelerde sattırmadım" şeklinde konuştu.

'12 bin sözleşmeli sağlık personeli alacağız'

Bakan Koca, personel ile ilgili olarak, "Önümüzdeki günlerde KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alacağız. ÖSYM hazırlık yapıyor" dedi.

Türkiye'de üretilen, sentez edilen, devamında 3 firmanın da ayrıca yerli olarak ürettiği Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilaca ilişkin açıklamalarda bulunan Koca, "Benim kurucusu olduğum kuruluşla irtibatlı kılınarak özellikle bunu neredeyse her gün dillendiren arkadaşlarımız var. Umarım bugün beni dinlediklerinde bu yanlışı bundan sonrası için tekrarlamazlar diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı