Ekonomi Bakan Kurum'dan Kağıthane açıklaması!

Bakan Kurum'dan Kağıthane açıklaması!

Paylaş
Bakan Kurum'dan Kağıthane açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kağıthane'de çöken bina hakkında açıklamalarda bulundu. Bölgede biyoteknik rapor hazırlandığını belirten Bakan Kurum; "Çalışmalar sonrasında riskli görülen alanlarda kentsel dönüşüm başlatacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane’de binanın çöktüğü alanda incelemelerde bulunurken, "Bölgede bir geoteknik rapor hazırlatıyoruz. Bu geoteknik rapor neticesinde de binaların durumlarını tespit etmiş olacağız." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kurum, enkaz alanında incelemelerde bulunurken, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Enkaz alanı civarında yıkılma tehlikesiyle tahliye edilen bazı binaları inceleyen ve bina sakinleriyle konuşan Kurum, süreci yakından hassasiyetle takip ettiklerini belirtti.

Bakan Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra ilgili bakanlıklar ve Kağıthane Belediyesi’nin bölgede çalışma yürüttüğünü söyledi.

Bakan Kurum, can güvenliği sebebiyle boşaltılan binalardaki vatandaşların misafirhanelerde ve otellerde misafir edildiğini dile getirirken, her türlü yardım ve desteğin İstanbul Valiliği ve Kağıthane Belediyesi koordinasyonunda yapıldığını vurguladı.

Bölgede yıkılan iki bina dahil 26 binanın boşaltıldığını ifade Kurum, "Bölgede bir geoteknik rapor hazırlatıyoruz. Bu geoteknik rapor neticesinde de binaların durumlarını tespit etmiş olacağız. Aynı zamanda Kartal Orhantepe’de yapmış olduğumuz gibi binalarımızın risk analizini de yapıyoruz. Ekibimiz de bu yönde çalışıyor. Hem çıkacak geoteknik neticesinde hem de alacağımız bu riskli binaların tespiti neticesinde kentsel dönüşüm projesini burada başlatacağız." dedi.

Haberin Devamı

"Mahalle kültürümüzü yansıtacak proje olacak"

Kurum, şöyle devam etti:

"Bu proje çerçevesinde görünen o ki aşağı yol ile yukarıdaki Talatpaşa Caddesi içerisinde kalan ve 68 binada 600 konutu ilgilendiren alanda tespitlerimizin yapılmasına müteakip riskli binalarımızın tespit edilere yıkılması ve akabinde de kentsel dönüşüm projesini bu bölgede yapmak istiyoruz.

Vatandaşlarımızla da bu noktada görüşmelerimizi hem belediyemiz hem de valiliğimiz yürütüyor ve çıkacak rapora göre de bu kentsel dönüşüm projesinin sınırlarını belirlemiş olacağız. Yapacağımız proje az katlı, yatay mimari esaslı, bizim mahalle kültürümüzü yansıtacak proje olacak."

Kurum, olayda can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. AA