Gündem Bakan Nurettin Canikli'den flaş Kandil açıklaması!

Bakan Nurettin Canikli'den flaş Kandil açıklaması!

Paylaş
Bakan Nurettin Canikli'den flaş Kandil açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: Kandil harekatını çok önceden planladık, seçimle ilgisi yok. Terör bitene kadar orada kalacağız. K.Irak'ta üs bölgelerini oluşturduk bir sonraki sürece geçiyoruz.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli gündem ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Canikli şunları söyledi:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımızın talimatı ile orada terörü söküp atana kadar ve kalacak şekilde üs bölgeleri oluşturmak suretiyle bu operasyona başlamıştık. Neredeyse bir yıla yakın bir süre önce planlama aşamaları başlamıştı.

Bu bölgede üs bölgeleri oluşturuldu. Bu ilk defa yapıldı. Üs bölgeleri oluşturulmadan daha ileri noktalara bir seferlik uzun harekatlar yapmak teknik açıdan sıkıntılı.

Güvenlik gerekçeleriyle ve hiçbir şekilde başka bir ülkenin toprak bütünlüğüne halel gelmeyecek şekilde ve geçici olarak, ama bu geçicilik bütün teröristler o bölgeden temizlenene ve o bölgeden bir tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecek. Geçici operasyon yapıp dönmek değil.

"SEÇİMLE İLGİSİ YOK"

Kandil harekatını çok önceden planladık, seçimle ilgisi yok. Terör bitene kadar orada kalacağız. K.Irak'ta üs bölgelerini oluşturduk bir sonraki sürece geçiyoruz. Görev tamamlanana kadar TSK orada kalmaya devam edeceğiz. Tarih veremiyoruz. Arazide neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz. Hiç bir ülkenin toprağında gözümüz yok. Sadece toprak bütünlüğümüzü korumaya çalışıyoruz. Meşru müdafaa çerçevesinde bunları gerçekleştiriyoruz. İran'a birlikte operasyon önerdik henüz bir ilerleme yok.

Haberin Devamı

"KILIÇDAROĞLU TERÖRE DESTEK VERİYOR"

Son zamanlarda terörde artış oldu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun teröre destek veren açıklamalarının bu artışta payının olduğunu düşünüyoruz.