Spor Bakan Osman Aşkın Bak açıkladı: Yabancı sayısı düşecek

Bakan Osman Aşkın Bak açıkladı: Yabancı sayısı düşecek

Paylaş
Bakan Osman Aşkın Bak açıkladı: Yabancı sayısı düşecek

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yabancı sayısını 5'e veya 6'ya düşürmeyi planladıklarını söyledi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "yabancı futbolcu sayısının düşmesini arzu ediyorum" dedi.

'SAYI 5 VEYA 6 OLABİLİR'


Bakan Bak, TRTSPOR'da yaptığı açıklamada, 'Ülkemizde bir futbol ekolünün yaratılabilmesi için takımlarımızdaki yerli oyuncu sayısının artması gerekiyor. Bunun için de alt yapıya önem verilmesi lazım. Bu maliyetli bir iş. Bizden destek istendiğinde alt yapı için destek veriyoruz. Yabancı futbolcu sayısının düşmesini arzu ediyorum. Sayı 5 veya 6 olabilir. Galatasaray örneği var. 4 yabancıyla UEFA Kupası'nı kazandılar. Bu yüzden kademeli olarak düşürülmeli.' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonunun özerk bir kurum olduğunu vurgulayan Bak, "Federasyon bir karar aldı. Bu yabancı oyuncu sayısının azaltılmasının kademeli olması lazım. Takımların yaptığı kontratlar var. Bunun da plan program dahilinde yapılması gerekiyor. Yabancı oyuncuların da kaliteli olması gerekiyor. Milli Takım olarak başarılı olmamız için, ülke olarak ekol olabilmek için bunları yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

'DİSİPLİNİ DOĞRU ÖĞRETECEK EĞİTİMCİLERE İHTİYACIMIZ VAR'


Osman Aşkın Bak, spor sahalarındaki şiddete de değinerek, "Şiddeti bitirmek için sadece kural koymak yetmez, taraftarı da eğitmek gerekir. Sporda disiplini doğru öğretecek eğiticilere ihtiyacımız var" dedi.

Haberin Devamı