Türkiye (Son Dakika) Bakan Pakdemirli: Gelibolu'daki yangında şu ana kadar 450 hektar alan yandı

Bakan Pakdemirli: Gelibolu'daki yangında şu ana kadar 450 hektar alan yandı

Paylaş
Bakan Pakdemirli: Gelibolu'daki yangında şu ana kadar 450 hektar alan yandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki orman yangınında şu ana kadar 450 hektar alanın yandığını söyledi. Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde, Ilgardere ve Yalova köyleri yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde yangına ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, '450 hektar alanımız etkilenmiş görünüyor.' ifadelerini kullandı. Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını duyurdu.

"Yerleşim yerleriyle ilgili riskler ortadan kalktı. Can kaybı olmaması sevindirici." diyen Bakan Pakdemirli, "Tarım alanlarını da etkilemiş durumda. Tarımsal hasarları karşılamak için fon tahsis edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Gece boyunca müdahale sürdü

Havanın kararmasının ardından havadan müdahaleye ara veren ekipler, sabah gününün ilk ışıklarıyla tekrar harekete geçti. Karadan yürütülen çalışmalar ise gece boyunca devam etti.

Çanakkale'nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce kişiden oluşan ekipler, farklı bölgelerde etkili olan yangını yerden ve havadan müdahaleyle kontrol altına almaya çalıştı.

Haberin Devamı

Yangının devam ettiği alanda yüzlerce ekip ve çok sayıda iş makinesi ile hava araçları görev yaptı.

Bakan Pakdemirli koordine ediyor

Çalışmaları, dün Manisa'daki son programını iptal ederek Çanakkale'ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli koordine ediyor. Bakan Pakdemirli, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ve ekiplerle alevlerin kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etti.

Çanakkale'de gece boyu devam eden orman yangınını sahada koordine eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, alevlerin tehdit ettiği Kumköy ve Yalova köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Pakdemirli, yerleşim yerlerini korumak için karşı ateş tekniğinin kullanıldığını söyledi.