Gündem Bakan Soylu'dan fotoğraf açıklaması

Bakan Soylu'dan fotoğraf açıklaması

Paylaş
Bakan Soylu'dan fotoğraf açıklaması

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıranlardan Murat Alp'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla karakolda çekilen fotoğrafı çıktı. Bakan Soylu sosyal medya hesabından fotoğrafla ilgili açıklama yaptı.Öte yandan HDP cephesinden ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da konuya ilişkin yorum geldi.

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olay yerine giderek duruma müdahale ettiklerini ve saldırganlara dönük gözaltıları bizzat takip ettiğini söylemişti.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, gözaltına alınan saldırganların o gece karakolda Süleyman Soylu'yla fotoğraflar çekip sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı. Bu fotoğrafın üzerine Bakan Süleyman Soylu sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

İşte Twitter'dan yapılan o açıklama...

NE OLMUŞTU?


Ankara’da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk son yolculuğuna uğurlanırken bir grup cenazenin gömülmesini istememişti. Grubun tepkisinin ardından törene gelenler defin işlemine devam ederken, grubun haber vermesi üzerine araba, kamyon ve traktörlerle yüzlerce kişi mezarlığa gelmiş, cenaze törenine katılanlara saldırmak istemişti. Saldırının ardından Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesi mezardan çıkarılmış ve Tunceli'ye getirilerek burada defnedilmişti.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP, Soylu'nun fotoğrafının ardından yazılı bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karakolda saldırganlardan biriyle güler yüzlü fotoğraf çektirmesi ise asla affedilir bir durum değildir. Soylu’nun bu fotoğrafın ortaya düşmesi sonrasındaki saldırgan tutumu ve kullandığı küfür dolu ifadeler de suçluluk psikolojisinin açıkça yansımasıdır. Kendisini Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu ile kıyaslaması, Adnan Menderes’e gönderme yapması tam bir mağduru oynama taktiğidir ve o kişilere büyük saygısızlıktır. Mahalle eşrafı o saatte karakolda ne arıyordu? Kimdir bu eşraf? Niye oraya çağırıldı veya geldi? Eşrafla birlikte çekilmiş başka fotoğraflar da var mı? Hükümete bir kez daha söylüyoruz: Bu mızrak çuvala sığmıyor. İşlenen insani ve inançsal suçların üstünü örtemezsiniz. Bu işteki siyasi ve idari sorumluluğunuzu ortadan kaldıramazsınız. ’Sataşma’ diyen Ankara Valisi, görevini yapmayan Emniyet Müdürü, saldırganlarla kol kola fotoğraf çektiren İçişleri Bakanı, Türkiye ve dünya kamuoyu ve vicdan sahibi herkesin nezdinde ya suçludur ya da bu saldırı ikliminin oluşmasında siyasi ve idari sorumluluğa sahiptir. Bizler bu işin peşini bırakmayacağız; biz bıraksak da işlediğiniz günahların gölgesi çok uzun olduğu için, günahlarınız sizin peşinizi bırakmayacaktır."


BİR TEPKİ DE KILIÇDAROĞLU'NDAN


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tarihte tanık olmadığımız olayları şimdi yaşamaya başladık. 80 yaşında bir kadının gömülmesine , defnedilmesine karşı çıkıyorsanız, mezarı burada olmasın diyorsanız bunu içimize sindirmemiz mümkün değildir. Sorun şunu veya bunu kınamak değil arkadaşlar, sorun Türkiye bu atmosfer nasıl geldi, kim taşıdı buraya? Peki bu gerginlik toplumu nereye kadar götürecek. Siyasetin görevi toplumu ayrıştırmak kutuplaştırmak değildir. Siyasetin görevi Türkiye’yi uygar toplumun bir parçası haline getirmektir. Nasıl oldu da Türkiye’yi bu hale getirenlerle birlikte bir ülkenin İçişleri Bakanı oturup beraber fotoğraf çeker. Mezara saldıranlarla oturup fotoğraf çekileceksiniz. Üstelik nerede karakolda çekeceksiniz fotoğrafı. Bu ne demektir istediğiniz kadar istediğiniz kişinin mezarına saldırabilirsiniz , sizin tek güvenceniz benim demektir bu fotoğraf. O fotoğrafı çektiren kişinin siyasette, inançta , ahlakta, hayatta yeri yoktur."