Merkez Bakan Yardımcısı Tunç, OSB'deki muz serasının açılışını yaptı

Bakan Yardımcısı Tunç, OSB'deki muz serasının açılışını yaptı

Paylaş
Bakan Yardımcısı Tunç, OSB'deki muz serasının açılışını  yaptı

Bakan Yardımcısı Tunç, OSB'deki muz serasının açılışını yaptı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – TARIM ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, OSB'ler arasında Türkiye’de bir ilk olan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki muz serasının açılışını yaptı.

Açılış törenine Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'a Vali Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları eşlik etti. Açılışın ardından Osmaniye OSB Müdürü Musa Gönül, muz serası hakkında bilgi verdi. 19 bin metrekarelik kapalı alandaki serada 4 bin 600 muz fidanının dikildiğini belirten Musa Gönül, “Muz serasını kurmaktaki gayemiz hem ekonomiye katkı sağlamak hem de sera gazına karşı ve doğayı korumak adına çalışan bir Organize Sanayi Bölgesi olduğumuzu gösterebilmek adına yeşil OSB adımlarını atmaya başladık”dedi. Vali Erdinç Yılmaz ise Organize Sanayi Bölgesinde çevreye duyarlılığın en üst seviyede olduğunu belirterek, "Arıtma tesisimizi yeniledik, çok güzel bir arıtma tesisi yaptık. Sanayi ürünlerinin üretildiği Organize Sanayi Bölgemizin aynı zamanda yeşil olmasını arzu ediyoruz. Çok güzel bir muz serası oluşturduk, güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Son teknoloji ile donatılmış bir tesis oluşturuldu. ”diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ise şunları söyledi;
"İnşallah yüzde yüz yeterliliğimizi sağlamak suretiyle muz üretiminde ithalat ihtiyacımız ortadan kalkacak muz ihracatçısı olacağız. Bu konuda çalışmalar sürdürülüyor. İnşallah muzda marka bir ülke olacağız."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı