Siyaset Bakan Yıldız: Kılıçdaroğlu'nunki karşılıksız vaad
Paylaş
Bakan Yıldız: Kılıçdaroğlu'nunki karşılıksız vaad

Bakan Yıldız: Kılıçdaroğlu'nunki karşılıksız vaad

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarını affedecekleri konusunda vaatte bulunmasına ilişkin olarak, "Sayın Kılıçdaroğlu, siyasi istikrardan zaten kendine göre vazgeçmiş durumda. Ama siyasi iktidardan da vazgeçtiği anlaşılıyor. İktidardan vazgeçtikçe bu tür karşılıksız vaadlerini artırmaya başladı" dedi.

Haberin Devamı

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetlerinin çiftçilerin diğer sorunlarının yanı sıra elektrikteki sulama borçlarına da kayıtsız kalmadığını belirtti.

Tarihin en büyük borç yapılandırmalarından birinin yapıldığını, 46 sulama birliğinin talebi üzerine faizlerin TBMM’nin kararıyla affedildiğini hatırlatan Yıldız, bununla ilgili gerekenleri yaptıklarını ve uygulamanın çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Borçların ana paralarının affedilmesinin, zamanında bu paraları ödeyenlerle ilgili ciddi adaletsizlik duygusu doğuracağını dile getiren Yıldız, şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, siyasi istikrardan zaten kendine göre vazgeçmiş durumda. Ama siyasi iktidardan da vazgeçtiği anlaşılıyor. İktidardan vazgeçtikçe bu tür karşılıksız vaadlerini artırmaya başladı. En son tarımsal sulama elektrik borçları ile alakalı iyice umudunu kesmiş olmalı ki, vaadlerini gün geçtikçe artırıyor. Bunlar, ayağı basan şeyler değildir. O yüzden ciddi, hem ülkemizin, vatandaşımızın genel gelirleriyle alakalı, hem de sıkıntılarıyla alakalı ciddi adımlar atmamız lazım. AK Parti hükümetleri bu adımları atmaktadır. Kendisini daha sorumlu davranmaya davet ediyorum."

Haberin Devamı

-MHP’DEKİ KASET TARTIŞMALARI-

Bakan Yıldız, gazetecilerin MHP’deki kaset tartışmalarına ilişkin soruları üzerine de MHP’nin bu sorunu kendi içinde çözmesi gerektiğini kaydetti.

MHP’nin tabanı ile sorun yaşadığını ileri süren Yıldız, şöyle konuştu:
"Esastaki konuyu kendi içlerinde çözmeleri lazım. MHP bu konuda sıkıntılandıkça, çamuru başka yere atmaya ve başka bir yerde sebebini aramaya çalışmamalıdır. Bu daha çok tabanıyla, ülkücü kardeşlerimizle arasının açılmasına neden oluyor. MHP, şu anda tavanıyla tabanı arasında sıkıntı yaşayan bir parti. Esasta, bir tanesi il başkanlığı, bir tanesi genel başkan yardımcılığı yapmış iki tane kurumsal sorumlu olan kişinin ahlaki problemleriyle alakalı konudur. Bu bizi ilgilendirmez. Ancak, bunların (özel hayattır) diye geçiştirilmesini de son derece talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Kamu yanı ağırlıklı olan insanların, bu tür konularda daha dikkatli davranmaları gerekir. Kaldırımda yalnız başına yürüyen insanlar değiliz, topluma karşı sorumluluklarımız var. Parti, gereğini mutlaka yapacaktır, kendi iç problemleridir. Ama vatandaşımız partinin kurumsal olarak bu kişilerle alakalı yapacaklarını, son derece dikkatli izlemektedir. Bizler de dikkatle izliyoruz. Ama AK Parti’nin bu işe karıştırılıyor olmasını da son derece üzücü buldum. Kendi içlerindeki bu meseleyi, kendi içlerinde çözmeleri lazım."

Haberin Devamı