Gündem Bakandan flaş F4 açıklaması

Bakandan flaş F4 açıklaması

Paylaş
Bakandan flaş F4 açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'da 2 pilotun şehit olduğu askeri uçak kazasına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı: "Bu F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır"

'TÜRK HALKINDAKİ GÜVEN ORTADAN KALKTI'

Resmi temaslar için Irak'ın Erbil kentinde bulunan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Malatya'daki olaydan sonra şimdi bu Eskişehir'deki olayın da olması dolayısıyla bu uçaklara olan, ne kadar güvenli olmuş olursa biz onun modernizasyonunu yapmıştık. Bakımlı olduğunu söylüyorduk. Uçakların bakımlı olması önemlidir. Yaşı önemli değildir diyorduk. Ancak genelde bir de algı, gerçeğin gönüne geçer bazen. İşte şimdi bu F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır. Tekrar şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum."

Genelkurmay Başkanlığı, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığını, kazada Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'nın şehit olduğunu açıklamıştı.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 26 Şubat'ta 2 F-4 askeri uçağın düşmesi sonucu 4 pilot şehit olmuştu.

DAHA ÖNCE 12 ŞEHİT VERİLMİŞTİ

4 tipi uçakların bugüne kadar yapmış olduğu kazalarda 14 pilot şehit oldu. 1974 yılından bu yana Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan jetler, Eskişehir’de 113. ve Erhaç’taki 173. Filo’da görev yapıyor. Akdeniz açıklarında Suriye tarafından 22 Haziran 2012 tarihinde düşürülen Yüzbaşı Gökhan Ertan komutasındaki RF-4E keşif jeti de, dünkü kazaya karışan jetler gibi 173. Filo’da görev yapıyordu.


Haberin Devamı