Ekonomi Bakan'dan 'yazar kasa eylemcisi'ne ziyaret

Bakan'dan 'yazar kasa eylemcisi'ne ziyaret

Paylaş
Bakan'dan 'yazar kasa eylemcisi'ne ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eşi Selma Yazıcı ile birlikte dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in önüne attığı yazar kasayla gündeme gelen Ahmet Çakmak'ı evinde ziyaret etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eşi Selma Yazıcı ile birlikte dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in önüne fırlattığı yazar kasayla gündeme gelen Ahmet Çakmak’ı evinde ziyaret etti.

Haberin Devamı

Çakmak, Ankara’nın Etlik semtindeki evinde Bakan Yazıcı ve eşini kapıda karşıladı. Tek katlı bir gecekonduda eşi ve 2 çocuğu ile birlikte oturan Çakmak, Bakan Yazıcı ve eşinin ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Bakan Yazıcı, ziyarete ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Ahmet Çakmak ile 2009 yılında tanıştığını anlattı. Çakmak’ın o dönem kendisini aradığını ve iş istediğini anlatan Yazıcı, "(Kim bu) diye sordum, (ismi yabancı gelmedi) dedim. Daha sonra 2001 yılında ekonomik zorluk ortamında esnaf olarak ilk bireysel eylem koyan kişi olduğunu hatırladım" dedi.

Türkiye’nin 2001 yılında büyük bir ekonomik kriz içinde bulunduğunu, toplumsal hayatın bütün aktörlerinin bu krizi hissettiğini ifade eden Yazıcı, o dönem esnaflık yapan Ahmet Çakmak’ın da tepkisini ortaya koymak ve sesini duyurmak için dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in önüne yazar kasa attığını anımsattı.

Haberin Devamı

Çakmak’ın 2009 yılında kendisini ısrarla araması üzerine bir gün makamına davet ettiğini belirten Yazıcı, şöyle konuştu:
"Bana çok zor durumda olduğunu ifade etti. Parası olmadığı için çocuklarını okula gönderemediğini anlattı. Ben de (okuldan para mı alıyorlar?) diye tepki gösterdim. Ertesi gün çocukları okula göndermesi konusunda ikna ettik. İş konusunda da yardımcı olma sözü verdim. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ettim ve işe yerleşti. O günden sonra Ahmet beni sürekli arar ve mesaj gönderir. Kandillerde, bayramlarda arar, eve davet eder. Ben de müsait olduğum bugün Ahmet Bey ile bir çay içelim ve evinde aile ortamında tanışalım istedim. Bu sebeple buradayım."

Esnafı, tüccarı ve sanayiciyi fırsat buldukça evlerinde ziyaret ettiğini anlatan Yazıcı, "Esnafın, tüccarın durumlarını görmek, dertlerini dinlemek, çok nispi de olsa sorunlarına çözüm üretmek bizim için mutluluk vesilesi oluyor. Bu anlamda gerek esnafımızla gerek tüccarımızla sanayicimizle hep iç içeyiz" dedi.

-"Bakanımızın yüzünü asla kara çıkarmadım"-

Ahmet Çakmak da ziyaret dolayısıyla çok mutlu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Bakanımızın evime geleceğini biliyordum. İşçi olarak başladığım yerde hizmetli kadrosu, onun arkasından memur kadrosu, onun arkasından şef kadrosu yani her başarıya koşuşumda Bakanımızın bilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. O bize bir kapıyı açtı ama orada işi devam ettirmek tamamen bana kalmıştı. Dualarımda ismini hiç eksik etmiyorum. Bunu riyakarlık etmek için söylemiyorum. Çünkü herkes benim için (bu adam çalışmaz) diye düşünüyordu. Ben bakanımızın yüzünü asla kara çıkarmadım."

Haberin Devamı

-"Bakanımızı velim olarak görüyorum"-

Bakan Yazıcı’yı velisi olarak gördüğünü ifade eden Çakmak, son derece sıkıntılı günler geçirdiğini ancak işe girmesine vesile olduğu için Bakan Hayati Yazıcı’ya hep dua ettiğini anlattı. 2001 Türkiye’si ile bugünkü Türkiye arasında çok fark olduğunu ifade eden Çakmak, artık geleceğe umutla bakabildiğini söyledi.

Yazıcı da vatandaşın duasını almanın, onların memnuniyetini görmenin kendileri için sinerji kaynağı olduğunu, o sevinci ve mutluluğu bölüşmek için siyaset yaptıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Bakan Yazıcı, daha sonra Ahmet Çakmak’ın oğluna, bilgisayarı olup olmadığını sordu. Çakmak’ın 2 oğlu olduğunu ancak evde bir bilgisayar bulunduğunu öğrenen Bakan Yazıcı, dizüstü bilgisayar alıp gönderme sözü verdi.

Çakmak ailesi ile bir süre sohbet eden Bakan Yazıcı ve eşi Selma Yazıcı, daha sonra vedalaşarak evden ayrıldı.

Bülent Karaaslan -AA