Siyaset Bakanlara BBG usulü koruma!
Paylaş
Bakanlara BBG usulü koruma!

Başbakan Yardımcısı Arınç'a suikast iddialarının ardından bakanların konutları önündeki silahlı koruma, Emniyet'ten alınarak Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne devredildi

EN AZ 2 POLİS OLACAK

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın evinin yakınında 2 ay önce 2 subay yakalanmıştı. Arınç’a suikast hazırlığı içinde oldukları iddia edilen subayların üzerinden, bölgenin krokisi çıkmıştı. Bu iddiaların ardından bakanların korunmasında yeni bir uygulamaya geçilme kararı alındı. Bakanların konutları önündeki silahlı koruma nöbeti görevi, Ankara Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şubesi’nden alınarak, bakanlara yakın koruma veren Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne devredildi. Konutların önünde, biri resmi diğeri sivil kıyafetli en az ikişer koruma polisi tahsis edilecek.

12 SAATLİK NÖBETLER

Bu görevin profesyonelce yapılmasını sağlamak amacıyla Ankara Emniyeti’nden yaklaşık 200 polis Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne tayin edildi. Bu polisler, bakanlara posta ve kargoyla gelecek her türlü eşya, zarf ve koliyi de denetleyecek. Koruma polisleri için zırhlı koruma kulübeleri yapılacak. Özel site içinde oturan bakanların yaşadığı blok veya binanın önünde özel güvenlik görevlilerinin dışında yine polis korumaları görev yapacak. Polisler 12 saat çalışıp 36 saat dinlenecek. Ayrıca bakanların oturduğu binalar, 24 saat kamera ile izlenecek.

Haberin Devamı

Tolga ŞARDAN