Merkez Bakanlık ödüllü' Engelsiz Organik Tarım' projesi devam ediyor

Bakanlık ödüllü' Engelsiz Organik Tarım' projesi devam ediyor

Paylaş
Bakanlık ödüllü' Engelsiz Organik Tarım' projesi devam ediyor

Bakanlık ödüllü' Engelsiz Organik Tarım' projesi devam ediyor

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü işbirliği protokolüyle imzalanan “Bakanlık Ödüllü Engelsiz Organik Tarım Projesi” bu yıl da devam ediyor.

Esvet Sabri Aytaşman Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki 62 özel öğrencinin yetiştirdiği Tabiat Atölyesinde mahsul hasadı yapıldı. Proje kapsamında oluşturulan Tabiat Atölyesi’nde öğrencilerin ürettikleri mahsullerin hasadı, özel öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Mahsul hasadına, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun ile İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz katıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, çocukların tabiata hürmet etmesinin 2023 Eğitim Vizyonu'nun temelini oluşturduğunun altını çizdi.Müdür Tosun, burada yaptığı konuşmada, “Değerli bir işbirliğiyle faaliyete geçen Engelsiz Organik Tarım Projesi, Türkiye’ye örnek olan bir projedir. Çünkü bu proje sembolik bir fide dikme ve mahsul toplama değildir. Özel bir çocuğun, bir tohumu toprağa bırakması, fideye dönüşmesini beklemesi, mahsullerini toplaması, bakımlarında yardımcı olması ayrı bir değer. Bu proje Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ve Araştırma Enstitümüzün özel öğrencilerimiz için hep birlikte ekip olarak çalıştığı, öğrencilerimizin büyüttükleri mahsulleri hep birlikte topladığı Türkiye için, Yalova için çok özel bir proje” dedi.

Müdür Tosun, bu projenin Bakanlık ödülüne layık görüldüğünü ve diğer illerde örnek olarak değerlendirildiğini vurgulayarak, “Sonuçta, ortaya çıkan bu güzelliğin, özel öğrencilerin merhameti, sevgiyi, beraberliği, ekip ruhunu öğrenmesi ve eğitimin sadece sınıflarda yapılan bir husus olmadığını, aslında tüm hayat sahnesinde cereyan eden bir faaliyet olduğunu içselleştirmesi açısından çok önemli. Tabiat Atölyesi ile öğrencilerimizin tabiata hürmet etmesi, doğayla birlikte yaşaması, hayvan sevgisi ve okul dışındaki ortamlarda yetişmesi 2023 eğitim vizyonumuzun temelini oluşturuyor” diye konuştu. Program sonunda özel öğrenciler, vatan ve millet için görevlerinin başında bulunan Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçiklere de asker selamı göndermeyi unutmadı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı