Pazar Postası Baklava yediğinde pişmanlıktan ağlıyor...
Paylaş
Baklava yediğinde pişmanlıktan ağlıyor...

Sezgi Sena Akay 15 Ekim'de 'Best Model of Turkey' birincisi oldu. 8 Aralık'taki 25'inci Best Model of the World'de de ülkemizi temsil edecek. 18 yaşında, boyu 1.81, kilosu 55, ölçüleri 84-60-88. Saçları kumral, gözleri yemyeşil. Dünyaca ünlü bir model olmayı kafasına koymuş...

MERVE ÖZAYTEKİN

Haberin Devamı

merve.ozaytekin@posta.com.tr

- ‘Best Model of Turkey’den önce sizi tanımıyorduk... İstanbul’da doğdum, Erenköy Kız Lisesi’nde okudum. Galatasaray’da voleybola başladım, ardından Fenerbahçe’de altyapıya girdim. Çocukluğum okulla antrenmanlar arasında geçti.

İstanbul’da doğdum, Erenköy Kız Lisesi’nde okudum. Galatasaray’da voleybola başladım, ardından Fenerbahçe’de altyapıya girdim. Çocukluğum okulla antrenmanlar arasında geçti.

- Organizatör Erkan Özerman sizi nasıl keşfetti?

Bir arkadaşım, Dolmabahçe Sarayı’nda ‘Best Model Kristal Ödülleri’nin verileceğini, geceye katılmak için iki kişilik davetiyesi olduğunu söyledi.13 yaşındaydım. Erkan Abi’yle gecede tanıştık. Beni görür görmez “Yarışmaya katılmalısın. Dünya çapında bir model olursun” dedi.

Haberin Devamı

- Siz ne düşündünüz?

Televizyoncu olurum diye düşünüyordum. Sporcu olmayacağıma karar vermiştim. Çünkü sporcu disiplinine sahip değilim. Etrafın tepkisi ve Erkan Abi’nin profesyonel gözüyle model olmaya karar verdim.

- ‘Best Model of Turkey’e nasıl hazırlandınız?

18 yaşına kadar voleybol oynamaya devam ettim. Vücudumu model seviyesine getirmek için çok çalıştım. Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler’de okuyorum. Bir yandan da model olmak için çalışıyorum.

- “Model olacağım” dediğinizde aileniz ne dedi?

Babam tekstilci, annemse çeşitli özel şirketlerde çalışmış, satış müdürlüğü yapmış. Annem babam ayrı. Ona rağmen üçümüz hep birlikteyiz. Yaşım ufak olduğu için dikkatli olmamı istediler. Bana güvendiler ve kararlı olduğumu görünce, yalnız bırakmayacaklarını söylediler. Annem artık çalışmıyor, şarkı sözü yazıyor. Geri kalan zamanında da kuaförden yürüyüş derslerime spordan toplantılara kadar her şeyde bana eşlik ediyor.

- Fiziğinizi korumak için ne yiyor, ne içiyorsunuz?

Yiyip de kilo almayan tiplerden değilim. Sürekli dikkat etmem gerekiyor. Protein, karbonhidrat ve vitamin içeren yemeğe dikkat ediyorum. Diyetimde bunlar sürekli olmak zorunda. Yoksa kendimi halsiz hissederim. Kaçamak yapmamaya çalışıyorum. Yağlı şeylerden, kızartmadan uzak duruyorum.

Haberin Devamı

- Kilo takıntınız var gibi...

Evet var! Annem durumuma üzülüyor, beni psikoloğa götüreceğini, kilomu ve ölçülerimi kafama çok taktığımı söylüyor. “Ayda bir de yesen bir baklava herkesin hakkıdır” diyor. Ama sonrasında hayatı kendime zehrediyorum. Üzülüyorum, ağlıyorum ve ertesi gün yemek yemiyorum. Spora devam ederek bu stresli halimden uzaklaşmaya çalışıyorum.

- Hayattan bundan sonra ne bekliyorsunuz?

İlk hedefim 8 Aralık’taki ‘Best Model of the World’de ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, tacı takmak. Ocak ayında Paris Fashion Week’e çıkacağım. Haziranda ise Uluslararası Fashion Week’in yüzü olacağım. En büyük hedefim de Victoria’s Secret mankeni olmak!

(18.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)