Baklavacıların 'tatlı telaşı'

Türkiye'nin önemli gastronomi merkezlerinden Şanlıurfa'da baklavacılar, Ramazan Bayramı öncesi Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yoğun talebi yetiştirmeye çalışıyor

31 Mayıs 2019, Cuma 18:30 Son Güncelleme:
A A

Türkiye'de damak lezzetiyle öne çıkan kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da baklavacılar, Ramazan Bayramı dolayısıyla oluşan talebi karşılayabilmek için yoğun mesai harcıyor. 

Ülkenin hemen hemen her yerinden gelen yoğun talebi karşılayabilmek için hummalı bir çalışma sürdüren baklavacılar, sade yağ, sert buğday unu ve fıstık kullanılarak yapılan baklavayı sofralara ulaştırabilmek için gayret ediyor. 

Bayrama sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran ustalar, özellikle gece çalışarak siparişleri yetiştirebilmenin heyecanını yaşıyor. Bölge mutfağının olmazsa olmazı baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında geliyor. 

Hamuru merdaneyle kağıt inceliğinde açan ustalar, sadeyağ kullandıkları baklavayı fıstıkla süslüyor. Tepsilere dizilen baklava fırında pişirilerek tüketiciye sunuluyor.

Kalitesine göre kilogramı 65-100 lira arasında değişen baklava, bayram öncesi yoğun ilgi görüyor. Baklavacılar bu nedenle artık sipariş almamayı tercih ediyor.

Şanlıurfa'nın ünlü baklavacılarından Mehmet Üstüneller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi beklentilerinin üstünde satış yaptıklarını belirterek, Türkiye'nin dört bir yanına baklava gönderdiklerini söyledi.

Siparişleri yetiştirmek için aralıksız çalıştıklarını anlatan Üstüneller, şöyle devam etti:

"Bayram dolayısıyla işlerimiz çok arttı. Bayram öncesi bu yoğunluk tabii ki bizi mutlu ediyor ama bayrama iki gün kala artık sipariş almamaya çalışıyoruz. Aldığımız siparişleri yollamaya gayret ediyoruz." 

AA



Sıradaki haber yükleniyor...