Dünya Balayı kampında bomba kabusu

Balayı kampında bomba kabusu

Paylaş
Balayı kampında bomba kabusu

Ukrayna’da bir çiftin balayı, Birinci Dünya Savaşı’ndan kalma bombanın patlamasıyla kan gölüne döndü. Avrupa’da sık sık dünya savaşlarından kalma bombalar bulunuyor.

İngiltere’de yaşayan Ukraynalı Lidiia Makarchuk (31) ve Norbert Varga (43) çifti, balayını Ukrayna’nın Karpat Dağları’ndaki ormanda kamp yaparak geçirmek istedi. İkisi çocuk 10 kişilik arkadaş grubuyla Macaristan sınırındaki bu bölgeye gittiler. Kampın ilk gecesinde büyük bir ateş yaktılar. Damat Varga fotoğraf makinesini almak için çadıra gitti. Sonra büyük bir gürültü koptu. Kamp alanı havaya uçmuştu. Gelinin erkek kardeşi Myroslav ve bir arkadaşı olay yerinde öldü.

Haberin Devamı

YARDIM 1.5 SAAT SÜRDÜ

Gelin Makarchuk ağır yaralandı. Issız bir yerde olduklarından ekiplerin ulaşması 1.5 saat sürdü. Kampın altında Birinci Dünya Savaşı’ndan kalma bir bombanın olduğu ve ateş nedeniyle infilak ettiği belirlendi. Gelinin tedavisi için bağış kampanyası başlatıldı. 35 bin dolar toplandı.

Gelin Lidiia ve arkadaşlarının patlamadan önce çekilmiş son karesi.

Bomba, 1916’da Ruslar tarafından Avusturya-Macaristan’a karşı yerleştirilmişti. Bu olay, savaşların sonsuza kadar sürme riski taşıdığını hatırlattı.